Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yeni yapılan bir çalışma, insanların kel olup olmamasından tek bir kimyasalın sorumlu olabileceğini buldu. Çalışma, kimyasalın keşfinin "sadece kelliği tedavi etmekle kalmayıp, sonuçta yara iyileşmesini hızlandırabileceğini" söylüyor.
Riverside'daki California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, saç köklerinin bölünmesinden ve ölmesinden tek bir kimyasalın sorumlu olduğunu buldu.
Biophysical Journal'da yayınlanan çalışmada, çalışmanın ortak yazarı Qixuan Wang şunları söyledi:
"Bilim kurguda karakterler yaralanmalardan hızla iyileştiğinde, fikir, kök hücrelerin buna izin vermesidir. Gerçek hayatta, yeni araştırmamız bizi kök hücre davranışını anlamaya daha da yaklaştırıyor, böylece onu kontrol edebiliyor ve yara iyileşmesini destekleyebiliyoruz"
Ekip, düzenli ve otomatik olarak yenilenen tek insan organı olduğu için saç köklerine baktı ve TGF-beta adı verilen bir protein türünün, saç köklerindeki kök hücrelerin nasıl bölündüğünü ve bazılarının nasıl ölebileceğini kontrol ettiğini keşfetti.
Folikül kök hücreleri aktif hale getirilebilir
Wang, “TGF-beta'nın iki zıt rolü var. Yeni yaşam üretmek için bazı kıl folikülü hücrelerinin etkinleştirilmesine yardımcı olur ve daha sonra hücre ölümü süreci olan apoptozun düzenlenmesine yardımcı olur.
Bir saç kökü kendini öldürse bile kök hücre deposunu asla öldürmez. Hayatta kalan kök hücreler yenilenme sinyali aldıklarında bölünürler, yeni hücre oluştururlar ve yeni bir folikül haline gelirler.
Bilim insanları, bir saç folikülü öldüğünde, kök hücre rezervuarının hala kaldığını buldu.
Wang, "Hayatta kalan kök hücreler yenilenme sinyali aldıklarında bölünürler, yeni hücreler yaparlar ve yeni bir folikül haline gelirler" dedi.
Çalışma yazarları, folikül kök hücrelerini aktive ederek saç büyümesini teşvik etmenin mümkün olabileceğini, ancak konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ekledi.
Dünya kellikle mücadeleye 3.5 milyar harcıyor
Kök hücre ile kellik tarih oluyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.