<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKayseri'nin pastırma, sucuk ve mantısına AB tescili----

Kayseri'nin pastırma, sucuk ve mantısına AB tescili

Kayseri'nin pastırma, sucuk ve mantısına AB tescili
09 Haziran 2017 - 06:51 www.finansingundemi.com

Kayseri'nin pastırma, sucuk ve mantı için yaptığı coğrafi işaret tescili kabul edildi. Şimdi sırada Malatya kayısısı var

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Kayseri mantısı, Kayseri pastırması ve Kayseri sucuğunun coğrafi işaret tescili başvuru taleplerini kabul etti.

Malatya kayısısı için de 3 yıllık değerlendirme süreci de sorunsuz tamamlandı ve tescil haberi bekleniyor. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Yavuz Tekelioğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısına coğrafi işaret tescili için AB Komisyonu’na yaptığı başvurunun kabul edildiği ve ilanının yapıldığını açıkladı. Türkiye’de AB Komisyonu tarafından coğrafi işaret tescili alınmış iki ürün olduğunu belirten Tekelioğlu, bu iki ürünün Gaziantep baklavası ile Aydın inciri olduğunu söyledi. Ayrıca başvurusu kabul edilen Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısıyla birlikte 10 ürünle ilgili coğrafi işaret tescil sürecinin devam ettiğini belirten Tekelioğlu, bu ürünlerden Malatya kayısısı için sürecin tamamlandığını, bugünlerde Malatya kayısısı için de coğrafi işaret tescilinin açıklanması gerektiğini söyledi. Tekelioğlu, başvurusu kabul edilen diğer ürünlerin Taşköprü sarımsağı, Bayramiç beyazı, Aydın kestanesi, İnegöl köfte, Afyon sucuğu, Afyon pastırması olduğunu söyledi.

BEKLEYEN 322 ÜRÜN VAR

Coğrafi işretlerle ilgili ocak ayı başında sınai mülkiyet yasasının kabul edilmesinin son derece önemli bir gelişme olduğunu da kaydeden Tekelioğlu, “Bu yasa, coğrafi işaretlerle ilgili birçok yenilik getiriyor. Bunlardan biri de coğrafi işaret logolarının tescillenmiş ürünler üzerinde kullanılması. Türk Patent Enstitüsü’nde coğrafi işaretle ilgili dairenin kurulması, tescil süreleri ve maliyetlerinin azaltılması son derece olumlu gelişmeler” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)