Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. 23 Eylül’de yapılan faiz indirimi sonrasında toplantıda, enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların Türkiye'de de etkisini yitireceğini belirterek, "Para politikası duruşumuzu belirlerken, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizleri değerlendirdik." dedi.
Kavcıoğlu, videokonferans yöntemi ile gerçekleştirilen yatırımcı toplantısı kapsamında değerlendirmelerde bulundu.
Finansman koşullarına daha duyarlı olan dayanıklı mal talebinde yavaşlamanın dikkati çektiğini belirten Kavcıoğlu, dayanıksız mal talebinde ise güçlenme gördüklerini söyledi.
Kavcıoğlu, hizmet sektöründeki açılma ve turizmin katkısı ile istihdam piyasasının salgın dönemi etkilerini büyük ölçüde atlattığını vurgulayarak, "Mevcut durumda ihracattaki güçlü seyir, ithalatta miktar bazlı yavaşlama ve altın ithalatındaki kayda değer düşüş dış dengede devam eden iyileşmeyi destekliyor. Enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların Türkiye'de de etkisini yitireceğini öngörüyoruz. Para politikası duruşumuzu belirlerken, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizleri değerlendirdik." ifadelerini kullandı.
Rezervlerin 85 milyar dolar seviyelerinden 122 milyar dolara ulaştığına dikkati çeken Kavcıoğlu, şunları kaydetti:
Kararlı bir şekilde rezervlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Yurt içi yerleşiklerin mevduatta TL tercihleri güçlü kalmaya devam ediyor. Mart ayında yabancı para (YP) mevduattan Türk lirası (TL) mevduata kayda değer düzeyde bir dönüş gerçekleşti. Takip eden aylarda mevduat artışının TL cinsinden olması ters para ikamesi görünümünü olumlu yönde destekliyor. Yılbaşına göre TL mevduat 300 milyar liraya yakın artış kaydetti. YP mevduat ise ihracattaki güçlü seyir, turizmde görülen toparlanma ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kanalı ile sisteme döviz ve efektif girişine rağmen parite etkisi arındırıldığında görece sınırlı bir artış sergiledi.
"Manşet enflasyonu ikinci plana atmadık"
Konuşmasında para politikasının dezenflasyonu tesis edecek sıkılıkta süreceğini söyleyen Kavcıoğlu, soru-cevap bölümünde para politikasında sadece çekirdek enflasyona bakacakları yönünde bir taahhüt vermediklerini belirtti.
Kavcıoğlu, "Manşet enflasyonu ikinci plana atacağımızı söylemedik" dedi.
Soru cevap bölümünde para politikasının yeterince sıkı olduğunu söyleyen Kavcıoğlu arz şoklarının sadece faiz kanalı ile kontrol edilemeyeceğini söyledi.
TCMB'nin bir sonraki yatırımcı toplantısının 2 Aralık 2021'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Dolarda teknik görünüm pozitif
Eylül getiri şampiyonu belli oldu
Botaş bu ay da Merkez’i es geçti
halkımız işçi köylü,memur esnaf herkez faiz çıksın istiyor.faizin yükselmesini istemeyen kesim holdinler,bankalar,para baronları,tefeciler,küresel güç odakları,içerde faizle beslenen güruh.o yüzden bu faizlerin yükselmesi şarttır.halkımız için .tek yol devrim tek yol faizlerin yükselmesidir.
Bağımsız olman gazeteciyi, bağımsı zolmayan devlet kurumu yöneticisini ciddiyete almam. alamıyorum nedense. Çunku x tarafın açıklamalarını bekledi, sonrasında konuştu. hiç kendinden emin vede bilgileri ile bilinçli adım atmış biri deil. öyle olsa, çok daha kısa süre sonra karar sornası konuşur, yaptığı hamleyi sözlü olarak savunurdu. once bişele roluyor, sorna millet olayı çözmeye çalışıyor. sonra haftalar sorna biri çıkp yorumlarda bulunuyor :D kendi ne yaptını bilmiyor. ilgimi çekmeyen zırvalık. Keşke tam tersini söyleyebilsem. çok isterdim söylemeyi çok.. ama atılan her yüzde 0,001 i millet zam, pahalılık açlık olarak çekiyor.. lütfen ciddiyet. kurumun bir cümleri milyonların hayatını, çocuğuntüsü, evin eti, yoğurdu, üniversitelinin yediği 1 yumurtaya erişimi. vb. vb. etkiliyor... Yazık
Abi sonrakinde ne kadar iner ona göre poz alalım.
TL Mevduatın arttığı falan yok kandırma ve yalandan vazgeç enflasyonun yüzde yetmişlere dayandığı bir ülkede TL ye yüzde ondört onbes faiz TL nin erimesi pul olması demektir TL yi enflansyon üstü faiz vereceksin buda yüzde elli altmış demektir dövizi düşürüp enflansyonu engelleyerek zamları öteleyip zaman kazanıp tlnin değerini yükselteceksin ekonomist ve alim olmaya gerek yok
yabancı dili olmayan merkez bnk baskanı komik degil mi
Kimse merakla beklemiyor...Çünkü inandırıcılığı yok güven yok rakamlar hokus pokus dedikleri tutmuyor....
Palavra her söylediği güven dediniz gibi sıfır kimse inanmıyor dünya faiz yükseltirken bunların arsp hamasetleti ile faiz indirmesi akıl tutulması
sizler gitmeden bu ülke toparlanmaz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.