Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Katar National Bank, Dexia’nın Türkiye’deki iştiraki Denizbank için daha önce verdiği fiyatı yükselttiği belirtiliyor. Buna göre, Denizbank için konuşulan son fiyat ise 8.85 milyar dolar seviyesine çıktı.
KATAR National Bank, Avrupa’daki kriz nedeniyle sıkıntıdaki Belçika-Fransa ortaklı Dexia’nın Türkiye’deki iştiraki Denizbank için daha önce verdiği fiyatı yükselttiği öne sürüldü. Reuters’ın haberine göre, Katar National Bank, Denizbank için verdiği fiyatı revize etti. Denizbank’ta kısa listede yer alan taliplerin verdiği fiyat geçtiğimiz şubat ayında tamamlanması beklenen satış sürecinde uygun bulunmamış, yeniden farklı alıcılarla görüşmelere başlanabileceği belirtilmişti.
Dexia’nın beklentisi
Ancak bankaya yakın kaynaklar, Denizbank ile Katar National Bank arasında görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Teklif yeniden canlandırıldı ve masada. Yeni teklif Dexia’nın beklentilerine daha yakın” diyorlar. Denizbank’ın ana ortağı Dexia daha önce, Katarlı bankanın ilk teklifinin düşük olduğunu ifade etmişti.
1.5 çarpana çıktı
Konu hakkında Qatar National Bank (QNB) ve bankaya danışmanlık veren Citigroup yorum yapmazken Dexia, piyasa değeri 5.9 milyar dolar olan Denizbank için 4 milyar dolara yakın bir teklif istiyor. Farklı kaynaklar ise, Katarlı bankanın ilk teklifinin Denizbank’ın defter değerinin 1.1-1.2 katı arasında olduğunu, Dexia’nın ise 1.5 çarpan istediğini belirtiyor. Katar National Bank’ın yeni teklifinin ne olduğu konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak bankanın defter değerinin 1.5 çarpan üzerinden hesaplanması durumunda Denizbank için konuşulan fiyatın 8.85 milyar dolara ulaşmış oluyor.
Küresel piyasalar
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Denizbank’ın geçen şubat ayında gerçekleşen yıllık değerlendirme toplantısında, satış sürecinde küresel piyasaların seyrinin etkili olacağını belirterek şunları kaydetmişti: “Şartlar o kadar ortada ki, herkes en iyi değeri bulmak ister. Her zaman için ‘deve bir akçe, deve bin akçe’ hadisesi vardır. Bugün dünyanın en büyük bankalarına bakıldığında bunların şu anda piyasada alım satıma konu hisse değerleri defter değerlerinin bayağı altında. Türkiye’de bile bir ay önceki banka fiyat defter oranlarına bakın, bir çarpanın altında bir sürü büyük bankayı göreceksiniz. Türk bankaları olarak baktığımızda tabii ki biz daha primliyiz. Dün itibarıyla Denizbank’ın piyasa değeri defter değerinin 2.4 katı.”
HSBC: Türkiye’de kimse banka satmak istemiyo
BİR dönem Denizbank’ın satışıyla ilgilenen HSBC’nin Türkiye CEO’su Martin Spurling, Türkiye’de kimsenin banka satmak istemediğini söyledi. CNBC-E’ye konuşan Spurling, “Türkiye’de bankaların sermaye oranları çok güçlü. Kimse satmak istemeyecektir. Bazı bankalar satılmaya zorlanabilir. Bizim daha organik bazda ilerlememiz gerekiyor. Bu yıl 30 şube açmayı planlıyoruz. Önümüze çıkacak fırsatları değerlendirmek isteriz ama şu an organik büyümeye odaklandık” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.