Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Hamed bin Kasım Al Sani, ülkesinin Türkiye ile bölgesel ve uluslararası konulardaki ortak vizyonunu överek, bunların ticaret hacmine ve ekonomik ilişkilere olumlu yansıdığını belirtti.
Bakan Al Sani, Türkiye-Katar ekonomik ve ikili konulardaki iş birliğine ilişkin Katar resmi haber ajansı QNA'ya açıklamalarda bulundu.
Katar ve Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konulardaki ortak vizyona övgüde bulunan Bakan, iki ülke arasındaki bu durumun, ticaret hacmine ve ekonomik iş birliğine olumlu yansıdığını vurguladı.
"Türkiye-Katar arasındaki ticaret hacminin 2021'de yaklaşık 1,8 milyar doları buldu. Bu da Doha ile Ankara arasındaki koordinasyonun ve ortak çalışma arzusunun boyutunun göstergesidir. İki ülke arasındaki ticaret 2014-2021 yılları arasında yüzde 80 büyüdü. Gelecek yıllarda bunu 5 milyar doların üzerine çıkarmak için kararlı çaba harcıyoruz." diyen Bakan Al Sani, Katar'ın Türkiye'ye yaptığı başlıca ihracatının işlenmemiş alüminyum, sıvılaştırılmış gaz ve plastik ürünler, Türkiye'den en önemli ithalatın ise yapı malzemeleri, elektrik ve elektronik aletler, mobilya, halı, inşaat malzemeleri, süt ve ürünleri ile mücevher olduğunu aktardı.
Katarlı Bakan, ülkesinde, bazısı Katar-Türkiye ortak sermayeli, bazıları Türk sermayeli olmak üzere, 794 Türk şirketin çeşitli "hayati sektörlerde" faaliyet gösterdiğini belirtti.
İki ülke arasında 2014 yılında başlatılan, ortak yüksek stratejik komitenin "iki dost ülke arasındaki ilişkilerin her düzeyde daha geniş ufuklara taşınmasına katkıda bulunduğunu" ifade eden Al Sani, komitenin kuruluşundan bu yana iki ülke ekonomi, sanayi, savunma, güvenlik, yatırım, enerji, kültür, fikri mülkiyet, eğitim, gençlik ve diğerleri gibi hayati alanlarda 68'den fazla anlaşma imzaladığını hatırlattı.
Bakan Al Sani, Doha ile Ankara arasındaki istisnai dostluk ve kardeşlik bağlarının, özellikle ileri teknolojiye dayalı bilgi ekonomisi alanında daha fazla ticaret ve yatırım iş birliği için sürekli çalışmayı ve yakın koordinasyonu gerektirdiğini vurguladı.
Ülkesinin, Katar Serbest Bölgeler Kurumu tarafından denetlenen alanlar içinde "Katar'da bir Türk serbest ekonomik bölgesi kurulmasını" önerdiğini belirten Al Sani, bu adımla Türk yatırımcıların Hindistan, Asya ve Afrika'daki ek pazarlara erişmesinin sağlanacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani huzurunda dün çeşitli alanlarda 11 iş birliği anlaşması ile Yüksek Stratejik Komite 8. Toplantısı Ortak Bildirisi imzalanmıştı.
Türkiye ile Katar arasında imzalar atıldı
Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile bir araya geldi
Erdoğan ve Katar Emiri enerji işbirliğini görüşecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.