Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Başta Filistin meselesi olmak üzere Suriye ve Libya krizlerinde de hiçbir somut adım atmamak ve kendi içlerinde bir bütünlüğü sağlayamamakla eleştirilen Arap Birliği Zirvesi'ne Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani damgasını vurdu. Arap Birliği Zirvesi'nin 30'uncu toplantısı dün Tunus'ta başladı. Başkanlığını Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi yürüttüğü zirveye, aralarında Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile Katar Emiri Şeyh Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani'nin de olduğu 13 lider katıldı. Sudan, Cezayir, Umman ve Bahreyn ise zirvede devlet başkanı yardımcısı, başbakan yardımcısı ya da temsilci düzeyinde yer alıyor.
TOPLANTIYI TERK ETTİ
Suriye zirvede yer almazken Suriye dosyası, ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri kararı sonrası toplantı gündeminde yerini aldı. Zirvede Filistin davası, Libya ve Yemen'deki durum, Sudan'a kalkınma yardımı ve İran'ın Arap devletlerinin iç işlerine müdahalesi başta olmak üzere 20 görüşme konusu bulunuyor. Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ise zirveden erken ayrılması uluslararası basın organlarının dikkatini çekti. Katar resmi haber ajansına göre, Arap Birliği Liderler Zirvesi'nin açılış oturumuna katıldıktan sonra zirveden ayrılan Al Sani, toplantıdan Arap halklarının çıkarlarına katkı sunacak neticeler çıkması temennisinde bulundu. Katar ajansı, Emir Sani'nin neden erken ayrıldığına dair detayları paylaşmadı. Ancak zirveyi takip eden yabancı gazetecilere göre Katar Emiri, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın açılış konuşmasında Türkiye ve İran'ı haksız yere suçlayan sözlerine tepki olarak zirveyi terk etti.
BM GENEL SEKRETERİ'NDEN FİLİSTİN ÇAĞRISI
Tunus'taki Arap Birliği Zirvesi'nde konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Filistin ve Suriye hakkında açıklamalarda bulundu. Guterres, ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı olarak İsrail'in egemenliğini ilan ettiği Golan Tepeleri hakkında "Suriye sorununda herhangi bir çözüm, ülkenin toprak bütünlüğünü garanti altına almalı. Buna işgal altındaki Golan Tepeleri de dahil. Uluslararası hukuka göre Golan Tepeleri'nin Suriye sınırları içerisinde" dedi. BM Genel Sekreteri, Filistin ve İsrail arasında iki devletli çözümün zorunlu olduğunu söyledi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.