Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Katar, taraf olduğu bölgesel sorunun Arap ülkelerindeki müşterilerin milyarlarca dolarlık mevduat çekmelerine neden olmasıyla, Asya ve Avrupa'dan finansman aramaya başladı. Katar hükümeti, bu tür çıkışları karşılamak için bankalara büyük miktarda para girişi sağlamıştı. Ancak, analistlerin ilerideki aylarda daha yoğun para çıkışı beklediği bir ortamda, bankalar yine de özel finansman kaynakları arıyorlar.
Reuters'e bilgi veren iki kaynak, Qatar National Bank'ın (QNB) Standard Chartered gibi bazı bankaların aracılığıyla, Tayvanlı yatırımcılarla ülkede farklı para biriminden borçlanmayı sağlayan Formoza tahvilleri plasmanı hakkında görüşmeler yaptığını belirttiler. Kaynaklardan biri, Ortadoğu'nun en büyük bankası olan QNB'nin başka Asya piyasalarında da özel plasman yapmayı düşündüğünü söyledi.
"Birkaç uluslu bankadan teklif aldık"
Qatar National Bank adına konuşan bir sözcü, "Formoza tahvil ihracı için, o bölgede de faaliyet gösteren birkaç uluslararası bankadan teklifler aldık" dedi ancak ihracın zamanı veya danışman seçimi konusunda bir karar alınmadığını dile getirdi.
Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar İslamic Bank ise son dönemde Japon yeni ve Avustralya doları üzerinden yaptığı özel plasman anlaşmalarıyla finansman sağladı. QNB'nin Avrupa'da ve Asya'da benzer anlaşmalar için temaslar yaptığı, aynı zamanda bir mevduat sertifikası programı ve murabaha işlemi ile de finansman sağlamayı düşündüğü bildiriliyor.
Katar bankalarının pek çoğu, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn'in haziranda başlattıkları diplomatik ve ticari boykot karşısında, acil olarak finansman bulma çabasındalar. Kriz nedeniyle yabancı banka müşterileri mevduatlarından 7.5 milyar dolar çekerken, yabancı interbank mevduatları ve kredilerinden de 15 milyar dolar çıktı.
Katar merkez bankası verilerine göre bu miktarların büyük bölümü, ambargoyu uygulayan dört Arap ülkesinden. Analistlere göre gelecek aylarda da 3 ila 4 milyar dolarlık yeni para çıkışları olabilir. Katar merkez bankası Haziran ve Temmuz aylarında yerel bankalara 18 milyar dolara yakın para vermişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.