Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yeni yönetimi ve Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, yeni dönem stratejisini paylaştı.
Belirli aralıklarla sürekli aynı sorunların ortaya çıktığı ve bir sarmal şeklinde devam ettiği konular bu kez 'yapısal' değişiklikler ve aynı zamanda teknolojinin de yardımıyla çözülecek gibi gözüküyor.
Yeni dönemin sinyallerini veren Eroğlu, çeşitli çözüm yollarını kullanarak 'sürdürülebilirlik' üzerine odaklanmış bir yeni strateji ile yola çıkacağını açıkladı. Başlangıç noktası da aslında vatandaşın en çok şikayet ettiği alan olan araç sigortaları. Ekim ayında bu alanda atılacak adımlar 'yapılacaklar listesi' şeklinde kamuoyuna duyurulacak.
"Trafik, sektörün tüm enerjisini alıyor"
Sigorta şirketlerinin zorunlu olsa da kâr edemedikleri için uzak durdukları bu alanda tahkim sisteminde operasyonel iyileştirmeler, kişi temelli poliçe, doğrudan tazmin gibi ana başlıkları olduğunu belirten Eroğlu, "Hayat dışı sektörün 2021 yılı sonunda 7 milyar TL olan konsolide teknik kârı, bu yılın aynı döneminde 267 milyon TL'ye geriledi. Bu durum trafikteki zarardan kaynaklanıyor. Trafik, sektörün tüm enerjisini alıyor. Sigorta şirketlerinin performansını olumsuz etkileyerek, diğer branşlarda da rekabetçi fiyat vermesini engelliyor. Sigorta sektörünün regülatörü olarak trafik sigortasında kalıcı çözümler geliştirerek tüm paydaşlar için sürdürülebilir bir branş olmasını istiyoruz. Yapısal çözümler geliştirmek için sektör paydaşlarının da içinde yer aldığı mikro çalışma grupları oluşturmayı düşünüyoruz" dedi. Sağlık sigortaları ve emeklilik tarafında da yenilikler yolda.
"Sigorta sektörünü büyütmek önceliğimiz"
Sabah'tan Barış Ergin'in haberinde, Türkiye'de GSMH'ye oranla bankacılık sektörünün yüzde 89 ile ilk sırada yer alırken, sigorta sektörünün sadece yüzde 4.5-5 paya sahip olduğunu belirten Eroğlu, "Dolayısıyla, sigorta sektörünü büyütmek önceliğimiz. Dünya ile karşılaştırıldığında, sektör hak ettiği yerde değil. 2003 yılından beri yüzde 1.2-1.6 aralığında giden penetrasyon oranının artması gerekiyor. Trafikte, hep primler, tarife, tazminat vb. konular konuşuluyor. Yapısal sorunlara çözüm getirmeden, bunları konuşmaya devam ederiz. Trafikte yapısal sorunlar çözüldükten sonra, 'serbest tarife'yi de konuşabiliriz. Katılım sigortacılığına önem veriyoruz. Şu anda kuruluş sürecinde olan 2 yeni katılım şirketimiz var. Acente ve dağıtım kanallarının yetkinliği artmalı; geleneksel yöntemlerle dağıtım kanalları yeni dünyaya hazırlanamaz" şeklinde konuştu.
Yol haritası kasımda açıklanacak
Tamamlayıcı emeklilik sisteminin (TES), şimdilik gündemlerinde olmadığını vurgulayan Eroğlu, buna karşın; Otomatik Katılım Sistemi'nde (OKS) sistemden çıkışı zorlaştıracak şekilde yeniden revize edileceğini söyledi. OVP içinde finansal istikrara önemli bir alan ayrıldığına dikkat çeken Eroğlu, bu konuda da BES ve OKS yanında sigortacılığın tabana yayılması için ürün çeşitliğinin artırılması ve Zorunlu Afet Sigortası'nın hayat bulması adına önemli ifadelerin yer aldığının altını çizdi. OKS ve bütünleşik BES ile ilgili yol haritasının ise kasım ayında açıklanacağını vurgulayan Eroğlu, "OVP'de vurgulanan çerçevede tüm konulara yönelik kasım ayında yeni gelişim alanlarının işaret edildiği 'Vizyon Belgemizi' de paylaşacağız" diye konuştu.
SEDDK, yabancıların BES'e katılımına ilişkin usul ve esasları belirledi
Zorunlu trafikte tarifeye şubat itibariyle üçüncü pansuman
Sigorta işi bi tür sogun sanane kardeşim benim yaptırırım yandırmam yo olmaz birileri burda sogun yapıyor zehir zıkkım olsun
Allah onların belasını versin en sevdikleri kim varsa onların canından çıksın zehir zıkkım olsun kan işesinler param parça olsunlar yanarak gebersinler amin inşallah
Zorunlu olmas asla yaptırmam milleti sordunuz kim yapıyorsa Allah bu dünyada gün yüzü göstermesin derim
Geçen sene 894 lira olan Trafik Sigortası bu sene 2904 TL olmuş, maşallah...Kaskoyu zaten yaptırmadım ikisine 8.000 TL istediler o da en ucuzu, araba 2007 model, araban mı var derdin mi var oldu...Yakıt almış başını gitmiş, bir yerden bir yere gitmeye korkuyor insan.
Trafik sigortası çok pahalı o nedenle zorunlu olmasın
SEDDK ZORUNLU OLDUKLARI HALDE AYLARDIR TRAFIK SIGORTASI KESMEKTEN KACINAN (BAŞTA VARLIK FONUNUN ŞIRKETI OLAN TÜRKIYE SIGORTA OLMAK ÜZERE ) SIGORTA ŞIRKETLERINE ACILEN GEREKLI CEZA YAPTIRIMDA VE UYARIDA BULUNMASI GEREKIR.
1997 den bu yana arabam var daha herhangi bir kazaya karışmamadım çok şükür ama 2021 de yapmış olduhum sigorta 640 tl 2022 2,500tl nedir bu bunun önüne duracak hiçmi kimse yok insanlar hep sigortadan dertli 1997 den bu yana sigortaya zarar vermedim benim gibilerine sigorta geriye dönük para ödemesi gerek
Zorunlu trafik sigortası yapılırken,hiç kaza yapmayanın cezalandirildigi bir sistede neden ısrar ediyorsunuz. Örnek ben 1975 den beri arabam var ve bugüne kadar hiç trafik sigortasinda hasar yapmadım, ödeme de almadım...
Ben bugün üçbin tl sigorta yatırdım 92 model şahin marka arabama bu ne olucak yazdıklarınızı hepsini okudum benimçarem yok yani ne olucak bu devasa fark bize yazık degilmi.
Pakistan da kasko sigortayı devlet yapıyor. Herkes arabasına göre makul ücret ödüyor. Sene sonunda devlet sigorta şirketi, kar ve zarar hesabından sonra seneye araç başına düşen kârı yeni sigorta değerinden düşüyor. Çalışan memurların maaşı, araçların yaptığı kaza onarım masrafları ve seneye bırakılan kârdan %20 paydan sonra kalan kar araç sahiplerine ödedikleri prim oranında iade ediyor. O yıl yaptığı kaza oranına göre kişiye prim ödemesi ya ödenmiyor ya da oranı düşük oluyor. Hem her yıl kasko sigorta ücretleri düşüyor hem de prim alacağım diye sürücüler dikkatli oluyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.