BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKashkari: Faiz oranları uzun bir süre sabit kalmalı----

Kashkari: Faiz oranları uzun bir süre sabit kalmalı

Kashkari: Faiz oranları uzun bir süre sabit kalmalı
03 Haziran 2024 - 07:29 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon, faiz indirimi ve Fed'in para politikası ile ilgili konuştu. Kashkari, faiz oranlarının "uzun" bir süre daha sabit tutulması çağrısında bulundu

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, enflasyon kontrol altına alınmadan borçlanma maliyetlerinin düşürülmesinin ABD refahının temellerini riske atacağını söyleyerek faiz oranlarının "uzun" bir süre daha sabit tutulması çağrısında bulundu.

FT podcast'i The Economics Show'a konuşan Kashkari, Amerikalıların enflasyona karşı "içgüdüsel" nefretinin, bazı insanların fiyatlarda bir sıçrama yerine durgunluğu tercih edeceği anlamına geldiğini söyledi.

''İNSANLAR EKONOMİNİN DURUMUNDAN SON DERECE MUTSUZ''

Kashkari, "ABD'de ekonomi oldukça güçlü, işgücü piyasası güçlü, enflasyon düşüyor ve pek çok insan ekonominin durumundan son derece mutsuz. Bence bunun nedeni yaşadıkları yüksek enflasyon" dedi.

Kashkari'nin açıklamaları 27 Mayıs'ta, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 12 Haziran'daki politika oylaması için karartma döneminin başlamasından önce yapıldı. Podcast Pazartesi günü yayına girdi.

''ENFLASYONUN DÜŞTÜĞÜNE İKNA OLACAK VERİLER GEREKLİ''

Kashkari, "Şu anda en iyi tahminim, bizi öyle ya da böyle, enflasyonun gerçekten düşmekte olduğuna ikna edecek çok daha fazla veri elde edene kadar [oranları] uzun bir süre burada bırakacağımızdır" diye konuştu

ABD ekonomisinin gücünün, 2023'ün ikinci yarısında enflasyondaki keskin düşüşün artık tamamen durup durmadığına karar vermeden önce ABD'li faiz belirleyicilerine "daha fazla kanıt elde etmek için zaman lüksü" sağladığını da sözlerine ekledi.

Minneapolis Fed Başkanı bu yıl FOMC'de oy kullanmayacak olsa da, müzakereler sırasında tüm komite üyelerinin görüşleri dikkate alınıyor. Eski Hazine yetkilisinin açıklamaları onu komitenin daha şahin üyelerinden biri haline getirdi.

Bununla birlikte, bu yılın başlarında bir dizi zayıf enflasyon verisinin ardından, ABD'de Faiz oranlarını belirleyenlerin çoğu, fiyat baskılarının yeniden canlanmasıyla kredibilitelerinin sarsılmasını görmektense, faiz oranlarını daha da uzun süre yüksek tutmayı ve daha düşük büyüme riskini almayı tercih edecektir.

Kashkari, "Enflasyon beklentilerinin çıpalanması, Amerika'nın 40 yıldır sahip olduğu ekonomik refahın büyük bir kısmının temelini oluşturmuştur. Bunu riske atma konusunda çok dikkatli olurum" dedi.

Avustralya'da konutların değeri 16 aydır artıyor

 

Asya piyasaları haftaya 'pozitif' başladı

 

Çin'de Caixin imalat PMI Haziran 2022'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)