BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKARTLARLA NE KADAR BAĞIŞ YAPILDI?----

KARTLARLA NE KADAR BAĞIŞ YAPILDI?

KARTLARLA NE KADAR BAĞIŞ YAPILDI?
20 Ocak 2009 - 16:20 www.finansgundem.com

Kredi kartları konusunda her zaman bankalarla kart sahipleri karşı karşıya gelir. Kart ücretinden sigorta ücretlerine kadar bankaların kart kullanımı için aldığı ücretler sürekli tartışılır. Peki böyle bir dönemde kartlarla ne kadar "hayır" işlendiğini biliyor musun?

Kredi kartları konusunda her zaman bankalarla kart sahipleri karşı karşıya gelir. Kart ücretinden sigorta ücretlerine kadar bankaların kart kullanımı için aldığı ücretler sürekli tartışılır. Peki böyle bir dönemde kartlarla ne kadar "hayır" işlendiğini biliyor musun? Ya da 2008 yılında kredi kartları ile ne kadar bağış yapıldı dersiniz? Kredi kartlarının cirosu 2008 yılında yüzde 31 artarak 185 milyar liraya çıktı. 2007 yılında bu ciro 141 milyar liraydı. Yani kredi kartları cirosu artarak büyümeye devam ediyor. BKM yetkililerine göre kart cirolarının 2009 yılında yüzde 20 daha artması bekleniyor.Kart ciroları artıkça kartlarla ilgili tartışmalar da büyüyor. Kart ciroları için de küçük de olsa bir miktar var ki o da herkesin "Kredi kartlarıyla sadece alışveriş değil hayır işleri yapılabileceğini" gösteriyor. Kısacası geçin yıl kredi kartları ile 160 milyon YTL bağış yapılmış. BKB banka bazlı vöerileri paylaşmadığı için hangi banka kartı ile hangi kurumlara ne kadar bağış yapıldığını bilmiyoruz. Ama toplam bağış rakamının 160 milyon lira olduğunu söylebiliriz.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)