Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Banka ve sigorta sektörüne yönelik kart ve kimlik koruma teknolojileri geliştiren İngiltere merkezli CPP, Türkiye pazarında yüzde 20 büyüme hedefliyor. 16 ülke arasında pazarda beşinci sırada yer alan Türkiye’de CPP şimdi de yeni gireceği telekom sektörüyle yapacağı işbirliğiyle cep telefonu koruma ürünlerini de pazara sunacak. Bir diğer alan ise dijital kimliği koruma programları olacak.
Günlük yaşamda harcamalarımızın çoğunu artık kredi kartından yapar olduk. Öyle ki Türkiye’deki kredi kartı sayısı 53 milyonu buldu. Hatta bir kişinin sahip olduğu kredi kartı ortalama sayısı 2-3 olabiliyor. Ancak kartların kaybolması veya çalınması durumu büyük problem yaratabiliyor.
2000’li yıllardan sonra BDDK’nın bankaları sıkı denetime alması şifre kullanma zorunluluğu gibi önlemler getirilse de yine de bir sorun olmayı sürdürüyor. Bankalar kayıp ve çalınma durumunda anında müdahale edip tüketiciyi koruyor. Buna yönelik birçok önlem alınıyor. Ancak kredi kartlarının birden fazla olması, sürücü ehliyeti, kimlik gibi diğer kartların da çanta ve cüzdanla birlikte kaybolması birden fazla işlemi gerektiriyor.
TEK NOKTADAN KONTROL
İşte bu noktada bankaların dışında anında yardımcı olacak modern yaşam destek hizmetleri şirketleri devreye giriyor. Bu hizmetler tüm kartlarınızın, kimliğinizin ve sürücü ehliyetinizin kaybolması durumunda hepsini tek bir yerden kontrol altına almanızı sağlıyor. Bunun için tek bir çağrı merkezini aramanız yeterli oluyor. Dünyada bu hizmeti veren birçok şirket bulunurken, Türkiye’ye altı yıl önce gelen İngiliz merkezli CPP pazarda tek başına faaliyet gösteriyor.
CPP, dünya genelinde 30 yılı aşkın süredir modern yaşam destek hizmetleri alanında çalışıyor. Banka, sigorta ve ambulans, çekici gibi asistan ürünlerini çağrı merkezi yoluyla satışını yapıyor ve sonrasında da destek hizmetleri sunuyor.
Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya genelinde, 16 ülkede, 300’ün üzerinde iş ortağı ile 11 milyonun üzerinde müşterisi bulunuyor. 350 milyon pound ciroya sahip. Türkiye’de de büyüme eğiliminde olan şirket, 600 bin aktif müşteriye sahip. 10 bin müşteri de banka ve sigorta işbirliklerinden var. Akbank ve Denizbank gibi bankaların bulunduğu dokuz banka ve yedi sigorta şirketleriyle iş ortaklığı yapan CPP, kendi geliştirdiği kart koruma programlarını bu yolla tüketiciye ulaştırıyor.
ANINDA NAKİT AVANS
CPP Türkiye Ülke Müdürü Selnur Güzel ile pazardaki faaliyetlerini, Türkiye’nin kart koruma ve kayıp-çalıntı konusundaki diğer ülkelere göre durumunu ve gelecek planlarını konuştuk.
Selnur Güzel, bankalara ve sigorta şirketlerine geliştirdikleri özel ürünlerini sunduklarını ama kendilerinin tek bir çağrı merkezine telefon ile kişinin tüm kartlarını koruma altına alıp herhangi bir hasar durumunda 50 bin liraya kadar teminat sağladıklarına dikkat çekiyor.
Selnur Güzel, “Bankalar 24 saat öncesine kadar olan hasarda 150 TL’lik bir yardım yapıyor. Oysa biz tüm kimlik ve kartlarınızı koruma altına alıyoruz ve 24 saatin geçmesi durumunda da 3 bin TL’ye kadar nakit sağlıyoruz. Yurtdışında böyle bir durumda karşılaşıldığında bu rakam bin TL oluyor” diyor.
Geçen yıl içinde kayıp ve çalıntı için 50 bin TL hasar ödediklerini ifade eden Selnur Güzel, bir hafta sonra fark edilse bile yine de bu nakit desteğini verdiklerini söylüyor.
Kart koruma planı sayesinde, tek bir numaradan yapacağınız görüşmeyle kaybınızı bildirebiliyorsunuz. CPP, kartları iptal edip yenilenmelerini sağlıyor ve o anda yaşamınızı normale döndürmek için acil nakit avansı da sunuyor.
DÜNYADA BEŞİNCİYİZ
Türkiye’nin İngiltere, İspanya ve ABD gibi ülkelerin bulunduğu 16 ülke içinde pazar olarak beşinci sırada yer aldığına dikkat çeken Selnur Güzel, önümüzdeki yıl için yüzde 20’lik büyüme hedeflediklerini ifade ediyor. Yapılacak 5 milyon TL’lik call center yatırımıyla çalışan sayısını 40’tan 120’ye çıkaracak olan CPP Türkiye, yeni gelecek ürünlerle büyümeyi planlıyor.
Banka ve sigorta alanında geliştirdikleri kart koruma planı dışında yurtdışı pazarda olan ama Türkiye pazarında şu anda bulunmayan kimlik koruma planını da 2013 yılında getirecek.
DİJİTAL KİMLİĞİ DE KORUYACAK
CPP’nin inovatif tasarladığı ürünlerle aslında hasar oluşmadan da koruma hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyleyen Selnur Güzel, bu noktada eylül ayında lansmanı yapılacak dijital kimlik koruma programı olan ID Safe ürününe dikkat çekiyor. Güzel, “Çoğu zaman kredi kartı bilgilerinizi, şifrelerinizi internet üzerinde bırakıyorsunuz. Web radar yazılımı ürünümüz ise kişiyi dijital dünyada takip ediyor. Herhangi bir kayıp çalıntı durumu olmasa bile sms ve e-mail ile size uyarılarda bulunuyor” diyor.
Son dönemde dijital ortamda alışveriş, sohbet, bilgi paylaşımı artıkça bu platformdaki kimlik ve bilgiler de tehdit altında oluyor. Kimlik hırsızlığı yabancı birilerinin bilginiz dışında, kimlik bilgilerinizle, sizin yerinize geçerek senet imzalaması, şirket kurması, Banka kredisi kullanması, internette işlem yapması ya da adli bir suça karışmasıyla başınıza gelebilecek her türlü olay ve durumuna yol açabiliyor. Kimlik koruma programı yazılımı ise dijital ortamda yaptığınız tüm işlemleri izliyor ve koruma altına alıyor.
Telekom sektörüne de girecek
Banka ve sigorta sektörüne yönelik geliştirdiği ürünlerin yanı sıra telekom sektörüne de girmeyi hedefleyen CPP Türkiye, bu alanda yeni ürünlerini pazara sunmaya hazırlanıyor. Bankacılık çözümlerinin internet ve cep telefonları yoluyla yapılmasında olan artışla birlikte bu tarafta da korumanın önem kazandığına dikkat çeken Selnur Güzel bu yöndeki planlarını şöyle anlatıyor;
“Finans sektörü yeni uygulamalarla telekom sektörüyle birleşiyor. NFC gibi uygulamalarla mobil finansal sistemler birleşiyor. Büyümenin de bu yöndeki inovatif ürünlerden geleceğini düşünüyorum. Bu yılın son çeyreği ya da 2013 ilk çeyreğinde telekom sektörüne girmeyi planlıyoruz. Phone Safe adlı ürünümüzle cep telefonlarını koruma altına alacağız. Kırılma, kayıp çalıntı gibi durumlarda sigortalı yapacağız. Cep telefondaki bilgilerin saklanması gibi diğer hizmetlerimiz de olacak. Yaz aylarında kapsamlı bir tüketici araştırması yaptık. Mobil güvenlik alanında ürüne ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Türkiye’deki GSM şirketleriyle görüşüyoruz onlar iş ortaklarımız olacak.”
Gözde Yeniova/Ekonomist
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.