Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ocakta kartla yapılan ödemeler 181 milyar liraya ulaştı
(AA) - Kartla yapılan ödemeler, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76 artarak 181 milyar liraya ulaştı.
Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) ocak ayı verilerine göre, 181 milyar liralık ödemenin 146,1 milyar TL'si kredi kartlarıyla, 31,3 milyar TL'si banka kartlarıyla, 3,7 milyar TL'si de ön ödemeli kartlarla yapıldı.
Ödemelerdeki artış oranı kredi kartında yüzde 70, banka kartında yüzde 100, ön ödemeli kartlarda yüzde 215 olarak gerçekleşti.
Ocak ayı itibarıyla Türkiye'de 85,8 milyon adet kredi kartı, 150,8 milyon adet Banka kartı ve 58,4 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor.
Geçen yılın aynı dönemine göre adet bazında kredi kartında yüzde 12, banka kartında yüzde 7, ön ödemeli kartta yüzde 33'lük artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise yüzde 13'lük artışla 295 milyon adede ulaştı.
Ocakta yüzde 47 artışla günde 27,2 milyon adet ödeme işlemi gerçekleşti. Geçen yıl 3,3 milyar TL olan günlük ortalama ödeme tutarı 5,8 milyar TL'ye çıktı. İşlem başına ortalama ödeme tutarı yüzde 20 artışla 215 TL'ye yükseldi.
En fazla artış yemek ve hava yollarında
Kartlarla yapılan ödemelerin sektör dağılımı incelendiğinde, ocakta en fazla büyüme yüzde 262 artış ve 10 milyar TL'lik ödeme tutarıyla yemek sektöründe gerçekleşti.
Yemek sektörünü, yüzde 258 artış ve 5,2 milyar TL'lik ödeme tutarıyla hava yolları, yüzde 255 artış ve 3,1 milyar TL ile konaklama, yüzde 130 artış ve 14,6 milyar TL ile akaryakıt istasyonları izledi.
Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksidinin ödendiği ocak ayında, bu ödemeleri kapsayan "kamu-vergi ödemeleri" sektöründe kartlı ödeme tutarı yüzde 89 artarak 10,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi ödemelerinin toplam kredi kartı ödemeleri içindeki payı yüzde 5,5'e yükseldi.
Kamu-vergi ödemelerinde internetten yapılan kartlı ödeme tutarı yüzde 91 artışla 6,2 milyar TL'ye çıktı. İnternetten yapılan ödemeler, kamu-vergi ödemelerinde gerçekleşen kartlı ödeme tutarının yüzde 60'ını oluşturdu.
Ticarette dijital dönüşüm hızlandı
Altın Tasarruf Sistemi devrede
Bankacılık sektöründe kârlılık artıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.