BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKartla ödeme noktalarının sayısı 85 milyona ulaşacak----

Kartla ödeme noktalarının sayısı 85 milyona ulaşacak

Kartla ödeme noktalarının sayısı 85 milyona ulaşacak
29 Mart 2018 - 09:52 www.finansgundem.com

Global Payment Cards Data and Forecasts to 2022” başlıklı rapora göre kart kabul eden ticaret mağazalarının sayısının 2016 yılı itibariyle 61 milyona ulaştı. Bu rakam hız kesmeden büyümeye devam edecek

Kartlı ödeme kabul eden işlem noktalarının sayısı hızla artıyor. kabulü yükselmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda Asya-Pasifik, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika hızlı büyümenin gerçekleştiği bölgeleri oluştururken bu bölgelerin gelecek yıllarda da liderliği sürdürmesi ve dünya çapındaki toplam kartlı ödeme kabul eden noktaların sayısının 2022’ye kadar 85 milyona ulaşması bekleniyor.

Yayınlanan “Küresel Kartlı Ödemeler ve 2022 Öngörüleri” raporuna göre, düzenleyici kurumların gerçekleştirdiği çalışmalar faktörler kart kabul ağlarının büyümesinde önemli bir rol oynuyor. Örneğin Kazakistan’da tüm satış noktalarının kart ödemelerini kabul etmesini gerektiren mevzuat 2016 yılında yürürlüğe girerek, kartlı ödeme kabul eden noktaların sayısında yüzde 50’lik büyüme sağladı. Bu arada Hindistan’da kart kabul eden satış noktalarının büyümesinde, POS terminal ücretleri üzerindeki komisyonların düşürülmesi ve merkezi hükümet tarafından cihazlar üzerindeki vergilerin kaldırılması sonucunda yüzde 45 artış sağladı.

Kartlı ödemelerin artışında rol sahibi olan bir diğer faktör ise finansal okur yazarlık oranlarının etkisi olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan gelişmekte olan birçok pazarın içinde gelişmenin önündeki en büyük engel olarak nakit kullanımının kültürel bir tercih olması geliyor. Rapora göre finansal okuryazarlığı ve nakitsiz ödemeleri teşvik eden Tayland ve Ukrayna bu sürecin yönetilmesi için başarılı örnekler olarak gösteriliyor. Bu tür çabalar daha fazla tüketicinin kartları düzenli olarak ödeme için kullanmasını teşvik ederken, kart kabul eden satıcıların ödeme tercihleri ​​çeşitlendikçe iş kaybı risklerini de azaltıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)