<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKariyer basamaklarını tırmanmak yalnızlaştırıyor----

Kariyer basamaklarını tırmanmak yalnızlaştırıyor

Kariyer basamaklarını tırmanmak yalnızlaştırıyor
03 Mayıs 2024 - 20:14 www.finansingundemi.com

Çoğu insan iş yerinde yalnızdır ancak bu kadınlar için çok daha belirgin bir sorun haline geliyor; özellikle de kariyer basamaklarını tırmanırken...

FINANSGUINDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş yerinin bir arkadaş edinme ortamından çok çalışanları yalnızlığa iten bir ortam olduğu birçok kişi tarafından bilinen bir gerçek olsa da, yalnızlık, kariyer basamaklarını tırmandıkça, özellikle de kadınlar için giderek daha şiddetli hale geliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, çoğu insan iş yerinde yalnızdır ancak kadınlar için bu durum, pozisyonları iyileştikçe daha da büyük bir zorluğa dönüşüyor.

İş yerinde kriz

Fortune’dan Alexa Mikhail ve Joseph Abrams’ın haberine göre, Seventeen dergisinin eski genel yayın yönetmeni ve TheLi.st'in CEO'su Ann Shoket, iş yerinde bağlantılara öncelik verilmesinin açık sözlü bir savunucusu.. Shoket, yalnızlık duygusunu çok iyi bildiğini ifade ediyor ve kariyer basamaklarını tırmanırken kendini yalnız hissettiğini itiraf ediyor.

Bu hissin sanıldığından daha kötü etkileri olabileceğini belirten Shoket, başlarda normal stres ve endişe olarak değerlendirdiği yalnızlık hissinin kalp hastalığı, kaygı ve depresyon riskini artırdığını, aynı zamanda ofiste cinsiyet eşitsizliklerini de şiddetlendirebileceğini vurguluyor.

Shoket, yalnızlığın kadınları terfi almaktan veya yeni bir işi kabul etmekten caydırdığına da dikkat çekiyor. TheLi.st'in 2023 araştırmasına göre, kariyerinin başındaki ve ortasındaki kadınların yarısından fazlası, yalnızlık nedeniyle yeni bir fırsatı kaçırdıklarını veya kariyerlerinden tamamen vazgeçtiklerini söylüyor. Rapor, yalnız hissetmenin tatminsizliği beslediğini, bunun da yüksek personel değişimine ve kopuşa yol açtığını ortaya koyuyor.

Shoket, “İşyerinde bir kriz var. Bu, çalışanların mutsuz olma ve fırsatlar konusunda cesaretlerinin kırılma olasılığını artırıyor” şeklinde konuşuyor.

Yüzde 80, yalnızlığından işini sorumlu tutuyor

Berlin Cameron ve Benenson Strategy Group ortaklığında ve TheLi.st tarafından 2.000'den fazla beyaz yakalı çalışanla yürütülen en son ankete göre, kadınların yüzde 80'i işi nedeniyle yalnız hissettiğini belirtiyor; yüzde 41'i ise en yalnız hissettikleri zamanın işte oldukları zaman olduğunu söylüyor.

Erkekler de benzer oranlarda aynı şekilde hissettiğini bildiriyor; aradaki fark ise, kadınların erkeklere kıyasla kariyerlerinde ilerledikçe kendilerini yalnız hissetme olasılıklarının daha yüksek olması. Yönetici kadınların yarısı ile kariyerinin başında ve ortasında olan kadınların çoğunluğu, iş yerinde desteklenmediklerini ve izole olduklarını hissettikleri için kıdemleri arttıkça yalnızlıklarının arttığını söylüyor. Kadınların yüzde 40'ı genel anlamda şirketlerinin başarılı olmalarına yardımcı olmadığını düşünüyor. Bu arada erkek yöneticiler kariyer basamaklarını tırmanırken kendilerini daha az yalnız hissettiklerini belirtiyor.

Destekleyici, işbirlikçi kültürler oluşturma sorumluluğu yöneticilerin omuzlarında ama Shoket, bireyler olarak kendi yalnızlığımızla ve bunun olumsuz etkileriyle mücadele etmek için yapabileceğimiz çok şey olduğunu söylüyor.

İletişim için harcadığımız zaman hızla düşüyor

Ancak başkalarıyla etkileşimde bulunmak için harcadığımız zaman da keskin bir düşüş yaşıyor. Dr. Veriler, insanların arkadaşlarıyla yüz yüze sosyalleşmek için harcadıkları sürenin 2003'te günde 60 dakikadan 2020'de günde 20 dakikaya düştüğünü gösteriyor ve pandeminin bu durumu daha da kötüleştirdiği ifade ediliyor.

Shoket, iş yerindeki sosyalleşmemizi her gün yalnızca 10 dakika artırmanın bu olumsuz gidişatı azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Profesyonel ağınızdaki birine mesaj göndermek, bir iş arkadaşınızı yeni bir proje için tebrik etmek veya bir meslektaşınıza ortak bir hobi hakkında soru sormak için birkaç dakika ayırmayı tavsiye eden Shoket, “Yöneticiler de ekiplerle check-in yapma, katılım süreçlerinde bağlantıyı güçlendirme, çalışanların başarılarını takdir etme ve mentorluk fırsatları sunma gibi ekipler arasında işbirliğini artırmanın yenilikçi yollarını bulma konusunda bilinçli olabilir” diyor ve ekliyor: “Mesaj yoluyla iletişimde kalma, bire bir zaman geçirme ve ofiste dolaşma gibi küçük günlük alışkanlıklar bile, bağlantılarınızı beslemenin ve yalnızlık hissinin şiddetini azaltmanın gerçekten değerli bir yoludur.”

Ofis hayatıyla birlikte iş arkadaşlığı da değişti

 

Z kuşağı ofise gitmeye neden daha istekli?

 

Ofiste pasif-agresif kâbusla nasıl baş edilir?

 

Kariyerlerine ara verenler işe nasıl dönebilir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)