<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKarbon ödülleri verildi----

Karbon ödülleri verildi

Karbon ödülleri verildi
26 Kasım 2012 - 16:50 www.finansgundem.com

Akbank'ın desteklediği Karbon Saydamlık Projesi 2012 sonuçları ve Karbon Saydamlık ve Performans Lideri ödülleri açıklandı

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Akbank’ın desteği ile Türkiye’de yürütülen Karbon Saydamlık Projesi’nin 2012 Türkiye Raporu açıklandı. Raporun sonuçlarına göre CDP Türkiye 2012 Karbon Saydamlık Lideri ödülünü Arçelik,  . CDP Türkiye 2012 Karbon Performans ödülünü ise Garanti Bankası aldı. Arçelik adına ödülü Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sağır, Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker'den alırken, Garanti Bankası'nın ödülünü ise Proje Finansmanı Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, Ernst & Young Türkiye Denetim Bölümü Başkanı Dilek Çilingir'den aldı.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından yürütülen Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project - CDP), Türkiye’de 2010 yılından bu yana Akbank’ın desteği ile üçüncü yılına girdi. Şirketlerin sera gazı salımları ve iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası kurumsal yatırımcılarla paylaşmaları yönünde önemli bir adım olan Karbon Saydamlık Projesi, dünyanın en prestijli ve yaygın çevre girişimi olarak kabul ediliyor.
Sabancı Üniversitesi Karbon Saydamlık Projesi ekibinin, Ernst & Young Türkiye ofisinin katkılarıyla hazırladığı CDP Türkiye 2012 Raporu, Karbon Saydamlık Projesi’ne Türkiye’den dahil olan şirketlerin verdikleri yanıtların analizini ve Türkiye’de iklim değişikliği ile ilgili ana eğilimleri içeriyor. Önsözünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Karbon Saydamlık Projesi CEO’su Paul Simpson’un yazdığı CDP Türkiye 2012 Raporu'na yanıt veren şirketlerin sayısı, 2011 senesinde 20 iken bu sene bu rakam 32’ye yükseldi. Rapora dahil olan şirketlerin sayısının yükselmesinde sadece İMKB-100 endeksini oluşturan şirketlerin değil, ayrıca İMKB-100 listesi dışında kalan, halka açık olan ya da olmayan şirketlerin de yanıt vermesi etkili oldu.
CDP Türkiye 2012 Raporu'nun açıklandığı toplantıda, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in açılış konuşmasının ardından, Aviva Yatırım’ın Başkanı Paul Abberley ile Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Karbon Saydamlık Projesi Türkiye Direktörü Melsa Ararat birer konuşma yaptılar. Paul Abberley, Haziran 2012’de Brezilya’da düzenlenen Birleşmiş Milletler Rio+20 Zirvesi'nin ‘İstediğimiz Gelecek’ başlığıyla yayınlanan sonuç bildirgesine ve bu bildirgenin mevcut sürdürülebilirlik ve çevre raporlama sistemleri üzerindeki etkilerine odaklanırken, Melsa Ararat, CDP Türkiye 2012 Raporu’nun sonuçlarını ve CDP Türkiye Karbon Saydamlık ve Performans Liderleri’ni açıkladı.
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil konuşmasında, Karbon Saydamlık Projesi’nin Türkiye’deki çalışmalarına üç yıldır destek sağlamaktan mutluluk duyduklarını ve Akbank’ın desteği ile sürdürülen Karbon Saydamlık Projesi Türkiye’ye her geçen yıl artarak süren katılımın memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Akbank olarak iklim değişikliğiyle mücadele ve karbon salımının azaltılması konularındaki çalışmalara öncülük etmeyi sürdüreceklerinin altını çizen Binbaşgil "Akbank olarak, her zaman olduğu gibi çevre ile ilgili hassasiyetimizi korurken, Türkiye'de öncüsü olduğumuz Karbon Saydamlık Projesi'ne verdiğimiz desteği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" dedi ve şirketlere Karbon Saydamlık Projesi’ne katılımları konusunda çağrı yaptı.
Rio+20 Zirvesi Sonuç Bildirgesi'nde hükümetlerin şirketlerden iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik ile ilgili verilerini açıklamalarını talep etmeleri konusundaki mutabakatını dile getiren ve Rio 20 sonuç bildirgesine alınan 'Paragraf 47'nin arkasındaki kurum niteliğinde olan Aviva Yatırım'ın Başkanı Paul Abberley de toplantıda bir konuşma yaptı. Abberley konuşmasında, “Aviva Yatırım, müşterilerinin yatırım kararlarını daha doğru bir şekilde alabilmesi için yatırım yapacakları şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim ile ilgili verilerini kurumsal şirket stratejileri kapsamında açıklamalarının önemine inanıyor. Karbon Saydamlık Projesi bu eğilimin ana etkenlerinden bir tanesi ve bu yolla sürdürülebilir ekonomik büyüme ile finansal pazarlar arasındaki ilişkinin daha etkin olması konusunda öncü bir rol üstleniyor” dedi.
Aviva Yatırım'ın önerisiyle, Rio+20 sonuç bildirgesine alınan Paragraf 47'de şöyle deniliyor:
"Ortak raporlama yapmanın önemini kabul ediyoruz ve şirketleri, özellikle borsaya kote olan ve büyük şirketleri, raporlama sistemlerine sürdürülebilir bilgiyi dahil etmeleri konusunda destekliyoruz. Sektörü, ilgilenen devletleri ve ilgili paydaşları, BM'nin desteğiyle iyi uygulamalar için modeller geliştirmeleri, var olan çerçevelerden elde edilen tecrübeleri ve gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını da göz önüne alarak sürdürülebilir raporlamanın entegrasyonu konusunda teşvik ediyoruz."
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi, Karbon Saydamlık Projesi Türkiye Direktörü Melsa Ararat da toplantıda yaptığı sunuş konuşmasında, “Projenin başlangıcından bu yana Türkiye'de iklim değişikliği konusundaki farkındalıkta çok önemli bir gelişme var. Özellikle İMKB 100 dışında kalmasına rağmen Karbon Saydamlık Projesi’ne raporlama yapan şirket sayısındaki yüksek artış, iklim değişikliği ile mücadelede liderliğin bir rekabet avantajı olarak görülmeye başladığını gösteriyor” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)