BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet'e dava şoku----

Karamehmet'e dava şoku

Karamehmet'e dava şoku
16 Ocak 2013 - 20:09 www.finansgundem.com

Merkezi Bağdat yönetimi, Kuzey Irak'tan "yasadışı" petrol ihraç ettiği iddiasıyla Genel Enerji'ye dava açmaya hazırlanıyor

Irak Petrol Bakanı Abdul Kareem Luaibi, Reuters ile yaptığı söyleşide, Bağdat yönetiminin Kuzey Irak Kürt bölgesinden ilk kez doğrudan ham petrol ihracatı yapan Genel Energy ve diğer şirketlere dava açmayı planladığını söyledi.
Luaibi, "Bu şirkete ve petrol kaçakçılığı yapan diğer şirketlere karşı hukuki süreçleri başlatacağız" dedi.
Irak Kabinesi, petrolün federal boru hattından ihracına tekrar başlanmaması halinde de Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bütçeden aldığı yüzde 17'lik payı kesebileceği uyarısında bulundu.
Mehmet Emin Karamehmet'e ait Çukurova Grubu iştiraklerinden Genel Enerji, Kuzey Irak'taki Tag Tag ve Tawke sahalarında petrol arama ve üretim faaliyetlerinde bulunuyor. Şirket geçtiğimiz hafta Kuzey Irak adına dünya pazarlarına ihracata başlamış, bu gelişme merkezi hükümetin tepkisine yol açmıştı. Bağdat hükümeti bilgisi dışında ihraç edilen ptrole el koyacağını açıklamıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)