BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet'e bir ceza daha----

Karamehmet'e bir ceza daha

Karamehmet'e bir ceza daha
31 Mayıs 2011 - 08:22 www.finansgundem.com

Vergi borçları nedeniyle 1.7 milyar liralık haciz şoku yaşayan Karamehmet´e Digiturk´ten de yarım milyar liralık ceza geldi. Toplam ceza 2.2 milyar

Başkent Doğalgaz´ı rekor fiyatla almasının ardından 1.2 milyar dolar ihale bedelini yatıramayarak şirketi devralamayan Çukurova Holding´in patronu Mehmet Emin Karamehmet´e bir kötü haber daha geldi. Vergi cezaları nedeniyle taşınmazlarına toplam 1.7 milyar liralık haciz kararı alan Karamehmet, bu kez de Digiturk ile sarsıldı. Çukurova Grubu kontrolündeki Digiturk´e de 500 milyon TL´lik ceza kesildiği ortaya çıktı.
Sabah´ın haberine göre ezanın gerekçesi ise Digiturk´ün Özel İletişim Vergisi´ni usulüne uygun ödememesi. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri Başkanlığı´nın incelemeleri sonucu oluşan cezanın 2011 başında şirkete tebliğ edildiği belirtildi. Ancak ceza ile ilgili henüz ihtiyati haciz uygulanmadı. Şirketin 2005-2009 hesaplarını kapsayan cezanın 170 milyon TL´si vergi aslı, 170 milyon TL´sini vergi zıyaı, geri kalan kısmını ise gecikme faizi oluşturuyor.
TOPLAM CEZA 2.2 MİLYAR TL
Son olarak Digiturk´e verilen cezanın ortaya çıkması ile Mehmet Emin Karamehmet´e kesilen vergi cezalarının faturası da 2.2 milyar TL´ye ulaştı. Karamehmet´e Maliye Bakanlığı hesap uzmanları Pamukbank borçları nedeniyle yüklü miktarda ceza kesmişti. Geçtiğimiz haftalarda Çukurova Grubu´nun Turkcell´deki hisseleri için Beşiktaş Vergi Dairesi, 1 milyar 250 milyon liralık ihtiyati tedbir kararı almıştı. Bu hacizden 4 gün sonra da Büyük Mükellefler Vergi Dairesi, 450 milyon liralık yeni bir ceza tebliğ ederek ek teminat gösterilmesini istemişti.
Dıgıturk´e kesilen cezanın kaynağı 2005-2006 yılına uzanıyor. 2006´da Gelirler Kontrolörleri şirkete yaklaşık 400 milyon liralık ceza kesmişti. Danıştay´dan dönen cezanın ardından Maliye kaynakları, Danıştay kararı uyarınca incelemenin gözden geçirildiği ve Digiturk bünyesinde kurulan ikinci bir şirkete yeni ceza kesildiği bilgisini verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)