BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKARAKIŞLA, DENİZBANK'TAN NEDEN AYRILDI?----

KARAKIŞLA, DENİZBANK'TAN NEDEN AYRILDI?

KARAKIŞLA, DENİZBANK'TAN NEDEN AYRILDI?
28 Temmuz 2009 - 21:47 www.finansgundem.com

Finans çevreleri Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Karakışla'nın banka ile yollarının ayırdığını ilk kez Finans Gündem'den öğrendi. Ortalıkta çeşitli spekülasyonlar olsa da şimdi de Karakışla'nın neden banka ile yollarının ayırdığını açıklıyoruz.

Barbaros Karakışla finans çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim. Eski bir İnkerbank'lı. Citibank ve TEB'de çalıştı. Daha sonra Akbank'a transfer oldu. Akbank'ta genel müdür yardımcısıyken Deutsche Bank'a transferi çok konuşulmuştu. Deutsche Bank Türkiye'de bireysel bankacılığa girmekten vazgeçinde banka ile yolları ayırmıştı. Karakışla, 20 yıllık bankacı olmasına karşın reel sektörü de iyi bilen bir isim. Çünkü Karakışla bir dönem akaryakıt sektöründe de görev aldı. Karakışla, kariyerinin bu bölümüyle ilgili olarak bir dergiye yaptığı açıklamada şöyle diyordu: “Bir süre dinlendim. Sonra, head hunter’lara önerilere açık olduğumu bildirdim. Bu alternatif ilginç geldi. Kabul ettim” karşılığını verdi. Akaryakıt sektörünün neden ilgisini çektiğini ise şöyle açıklıyor: “Genel müdür yardımcılıklarından sonra, sektörün bugününde bunun üstünde bir pozisyon bulmak pek mümkün görünmüyordu. Akaryakıt dağıtım sektörünü de dinamik, rekabetçi ve önü açık görüyorum. Makroekonomik dengeler kalıcı istikrara kavuştuğunda, sektörde birleşme ve satın almaların, hatta yabancı sermaye girişlerinin artacağına kesin olarak inanıyorum. Turkuaz Petrol’ün Genel Müdürlük pozisyonu bu nedenle bana çekici geldi.” Karakışla, bir dönem de cafe işletmeciği yaptı. Kısacası Karakışla bankacılık dışında bir iki iş denese de bankacılık vazgeçememiş ve Denizbank'a genel müdür yardımcısı olarak geri dönmüştü. Bu güne kadar 5 bankada görev alan bunlarının bazılarında da üst düzey yöneticilik yapan Karakışla'nın iki kez reel sektörü denemesinden sonra Denizbank'a geri dönmesi "bankacılıktan vazgeçemedi" yorumlarına neden olmuştu. Ancak Karakışla'nın Denizbank serüveni çok kısa sürdü. Yaklaşık dört ay... Peki Karakışla bankadan neden ayrıldı? Öncelikle belirtelim bu ayrılığın nedeni başarı kriteri değil. Çünkü dört ay, 20 yıllık bir bankacının başarılı olup olmadığına karar vermek için oldukça kısa bir süre...Peki o zaman Karakışla Denizbank ile yollarını neden ayırdı? Geçen ay Karakışla'nın Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile çok ciddi tartışmalara girdiği ve bu tartışmalarının karşılıklı restleşmelerle sonuçlandığı söyleniyor. Yani Karakışla, genel müdür ile bir anlamda kavga ederek banka ile yollarını ayırmış.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)