Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz'den yılın ocak-şubat döneminde 19 ülkeye su ürünü ihraç edildiğini söyledi.
Ocak-şubat döneminde 4 bin 545 ton su ürünü dış satımı karşılığı 33 milyon 783 bin 510 dolar gelir sağlandığını belirten Gürdoğan, su ürünleri ihracatının 2 bin 827 ton karşılığı 20 milyon 514 bin 541 dolar kazanılan geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 61, değerde yüzde 65 arttığını ifade etti.
Gürdoğan, en fazla ihracatın Rusya Federasyonu'na yapıldığını kaydederek, "Yılın 2 ayında Karadeniz'den Rusya Federasyonu'na 15 milyon 60 bin 486 dolar tutarında su ürünü ihraç edildi. Rusya Federasyonu'nu 9 milyon 369 bin 487 dolarla Hollanda, 3 milyon 914 bin 171 dolarla da Birleşik Krallık takip etti." dedi.
Karadeniz ihracatının 17 milyon 108 bin 20 dolarlık payını Doğu Karadeniz'in sırtladığını aktaran Gürdoğan, bölgeden ocak-şubat döneminde Rusya Federasyonu başta olmak üzere 13 ülkeye su ürünleri ihracatı gerçekleştirildiğini kaydetti.
Gürdoğan, su ürünlerinin bölgenin en önemli ihraç kalemlerinden olduğuna işaret ederek, DKİB olarak UR-GE projeleriyle bölge su ürünlerinin yurt dışında tanıtımında çok büyük yol kat ettiklerini söyledi.
Bu kapsamda da Japonya'ya yönelik geçen ay yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirdiklerini aktaran Gürdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu faaliyet ile hem teknik ziyaretler gerçekleştirerek bölgemizin önde gelen su ürünleri ihracatçılarına sektör trendlerini ve altyapısını yerinde inceleme fırsatı yarattık hem de yeni alıcılarla buluşmalarını sağladık. Önümüzdeki ay ise dünyanın en büyük su ürünleri fuarı olan Seafood Expo Global'e katılım sağlayarak yine ses getireceğiz."
Türkiye'den 26 ülkeye 6 milyon dolarlık bal ihracatı
İMSAD: 2022 ihracat performansı 2023 için ümit verdi
"İhracatı kayda bağlı mallar" listesine yeni 6 tarım ürünü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.