Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Üyesi ve Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkan Yardımcısı İlker Yıldırım, bölgeden 8 ayda 14 ülkeye ihracat yapıldığını açıkladı. Bu dönemde Karadeniz'den 11 bin 183 ton Türk somonu dış satımı yapıldığını söyleyen Yıldırım, bu ihracattan 81 milyon 645 bin 462 dolar elde edildiğini bildirdi.
Yıldırım, bölgeden geçen yılın aynı döneminde de 6 bin 243 tonluk ihracat karşılığında 32 milyon 810 bin 326 dolar gelir elde edildiğini kaydederek, "Böylece yılın 8 ayında yapılan Türk somonu ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 79 değerde de yüzde 149 arttı" dedi.
Rusya, Vietnam ve Japonya zirvede
Yıldırım, "Rusya Federasyonu, Vietnam ve Japonya en fazla dış satım yapılan ülkeler oldu. Bu dönem Rusya'ya yapılan Türk somonu ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 131 artarak 51 milyon 867 bin 465 dolara, Vietnam'a yapılan ihracat yüzde 97 artarak 14 milyon 74 bin 52 dolara ve Japonya'ya yapılan ihracat da yüzde 233 artarak 5 milyon 688 bin 488 dolara ulaştı" açıklamasını yaptı.
Trabzon birinci sırada
Yıldırım, bölge ihracatının yüzde 48'inin Trabzon'dan gerçekleştirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
Trabzon'dan da Rusya Federasyonu, Vietnam ve Japonya başta olmak üzere 8 ülkeye 5 bin 312 tonluk Türk somonu ihraç edildi. Söz konusu ihracattan da 39 milyon 179 bin 130 dolar kazanç sağlandı. Kentten geçen yılın aynı döneminde de 4 bin 406 tonluk Türk somonu dış satımından 22 milyon 224 bin 868 dolar gelir elde edilmişti. Böylece Trabzon'dan yapılan Türk somonu ihracatı da geçen yılın aynı dönemine oranla miktarda yüzde 21, değerde de yüzde 76 arttı.
Türk somonu ihracatının güzel gittiğini dile getiren Yıldırım, yıl sonu ihracatından beklentilerinin çok daha yüksek olduğunu söyledi.
Hububat ve bakliyat ihracatı 1 milyar dolara dayandı
İhracat birim değer endeksi arttı
Savunma sanayi ihracatında yüzde 42,2 artış
Enerji krizi, Türkiye’ye ihracatta fırsat kapısı araladı
İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi, 19 ay sonra eşik değerin altında
Rusya'ya ihracatta tarihi rekor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.