Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Korona virüs salgını, daha önce başlatılan çalışmaların hızlandırılmasına neden oldu.
Karşılıksız çek nedeniyle verilen hapis cezalarının ekonomik sorunlar nedeniyle ertelenmesine ilişkin çalışma tamamlandı.
Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, kısa sürede TBMM gündemine getirilecek düzenleme, hapis ve para cezalarının 3 yıl süreyle ertelenmesi ve sicil affi çıkarılmasını içeriyor.
ÖNCE KISMİ ÖDEME
Karşılıksız çek sahibi, ceza ertelemesinden yararlanmak için ilk etapta çek tutarının belli bir oranını ödeyecek (en az yüzde 10'u olduğu ifade ediliyor); kalan tutarı da 3 yıl içinde ödemeyi taahhüt edecek. Çek sahibi, 3 yıl sonunda tüm borcunu öderse karşılıksız çek nedeniyle ortaya çıkan cezalar, tüm sonuçları ile birlikte ortadan kalkacak.
Çalışma, karşılıksız çek nedeniyle bankalarda tutulan kara listeleri de kapsıyor. Kara listede olanların bankalardan kredi alamama sorunu da çözülecek. Mevcut düzenlemede, kara listede olanlara kredi verilmesinde bankacılar sorumlu tutulduğu için risk alınmıyor. AK Parti kurmayları, "Biz yeni yasa ile kara listenin dikkate alınmayacağını belirteceğiz. Yasa hükmü haline getireceğiz" dedi.
Düzenleme, korona virüs nedeniyle yeni sorunlarla karşılaşan iş sahiplerinin rahatlaması için yeni önlem paketlerinin bir parçası olarak hayata geçirilecek.
Çalışma sırasında ilgili bakanlıklardan bununla ilgili veriler istendi. Adalet Bakanlığı, karşılıksız çek suçundan 300'ün üzerinde kişiyle ilgili kesinleşmiş hapis cezası olduğu, yüzlerce de süren dava bulunduğu bilgisini paylaştı. Ticaret Bakanlığı da karşılıksız çekle ilgili olarak, toplam çeklerin yüzde 3'ünün karşılıksız olduğu bilgisini verdi. En fazla karşılıksız çek sorunu yaşanan yılın 2018 olduğu belirtildi.
26 Mart Perşembe günü resmi gazete yayımlanan yasa ile kredi sicili affı geldi. 5834 ssayılı kanunda yapılan değişiklikle borçlulara yapılandırma hakkı geldi. Ancak kanuni takibe düşenler için bankalar bunu yapmıyor. Kendilerine böyle bir yazı gelmediğini söylüyorlar. ŞU zor günlerde vatandaş için çok önemli bir konu. Konunun gündeme gelmesi dileğiyle https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200326M1-1.htm
Çeki verdikleri esnaf ne olacak allah belanızı versin sizin resmen dolandırıcılığa yol açıyorsunuz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.