Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2018 yılı Mart ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 77,8 seviyesinde gerçekleşti.
Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 79,1 seviyesinde
geldi.
2018 yılı Mart ayında mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, dayanıklı tüketim malları, yatırım malları, gıda ve içecekler ile dayanıksız tüketim mallarında artış
görülürken, ara mallarda azalış gözlendi.
Dayanıklı tüketim malları kapasite kullanım oranı %68,8'den, %72,1'e artış yaşadı.
Dayanıksız tüketim malları kapasite kullanım oranı %73,1'den, %73,4'e çıktı.
Tüketim malları kapasite kullanım oranı %73,2 oldu. Bir önceki ay oran %72,4 seviyesinde bulunuyordu.
Gıda ve içecek sektörü kapasite kullanım oranı %71,8'den %72,1'e yükseldi.
Ara malları kapasite kullanım oranı %80,6'dan %80,0'e indi.
Yatırım malları kapasite kullanım oranı %83,8 seviyesinde geldi. Bir önceki ay oran %81,8 seviyesinde bulunuyordu.
Ana metal sanayinde kapasite kullanımı %82,5'ten %81,5'e geriledi.
Fabrikasyon metal ürünleri imalatı kapasite kullanım oranı %73,6'dan %73,9 seviyesine yükseldi.
Gıda ürünleri imalatı kapasite kullanımı %73,5 olarak geldi. Bir önceki dönemde oran %73,6 seviyesinde bulunuyordu.
Tekstil ürünleri imalatı kapasite kullanımı %81,4'ten %80,7 seviyesine indi.
Motorlu kara taşıtı, treyler(römork) ve yarı treyler(yarı römork) imalatı KKO %86,8 oldu. Önceki dönem oran %83,7 olmuştu.
2017 yılı Mart ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2614 işyerine "İktisadi Yönelim Anketi" formu gönderildi, 2112 katılımcıdan yanıt alındı.
Kapasite Kullanım Oranı, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinin TCMB 'İktisadi Yönelim Anketi'ne verdikleri yanıtlara dayalı olarak hesaplanıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.