Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Mart ayı sonuçları açıklandı. Geçen yıl Mart ayının yarısı kapalı olduğu için tam doğru bir kıyaslama olmamakla beraber ciro endeksi, Mart 2021 döneminde, Mart 2020 dönemi ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 113,8 oranında artarak 340 puana yükseldi.
Mart 2021 döneminde metrekare verimlilik endeksi, Şubat 2021 dönemi ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde ise yüzde 44,1 oranında artışla 340 puana yükselmiştir.
Endeks verileri çeyrek bazlı değerlendirildiğinde 2021 ilk çeyrek verileri geçtiğimiz yılın ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında yüzde 2,8'lik düşüşle 279 puan olarak gerçekleşmiştir.
Sektöre ait ciro endeksi, Anadolu ve İstanbul'un GLA büyüklükleri ağırlıklandırarak hesaplanmıştır.
AVM'lerde kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar Mart 2021'de İstanbul'da 1.599 TL, Anadolu'da 1.095 TL olarak gerçekleşmiştir.
Türkiye geneli metrekare verimliliği ise Mart 2021'de 1.297TL olarak gerçekleşmiştir.
AVM'lerde kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar 2021 birinci çeyreğinde 2020 yılı birinci çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 2,8 düşüşle 1.044 TL olarak gerçekleşmiştir.
Geçtiğimiz yılın Mart ayı ile karşılaştırıldığında AVM’lerdeki teknoloji kategorisinde yüzde 129,5 oranında artış olduğu görülmektedir. Diğer kategorisinde yüzde 124,2, giyim kategorisinde yüzde 120,7, ayakkabı kategorisinde yüzde 103,8, yiyecek-içecek kategorisinde yüzde 61,5 ve hipermarket kategorisinde yüzde 41,1’lik artış yaşandığı görülmektedir.
Mart 2021 dönemi, Şubat 2021 dönemi ile karşılaştırıldığında yiyecek-içecek kategorisinde yüzde 87,8, ayakkabı kategorisinde yüzde 58,3, giyim kategorisinde yüzde 50,9, diğer kategorisinde yüzde 37,2, teknoloji kategorisinde %28,0 ve hipermarket kategorisinde yüzde 18,2'lik artış yaşandığı görülmektedir.
Ziyaret Sayısı Endeksi
Mart 2021 verileri bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 6,0'lık bir artış olduğu gözlemlendi.
Mart 2021 döneminde ziyaret sayısı endeksi bir önceki ay Şubat 2021 ile karşılaştırıldığında yüzde 51,4 oranında bir artış olduğu gözlemlendi.
2021 birinci çeyreği geçtiğimiz yılın birinci çeyreği ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısında yüzde 51,2 oranında düşüş yaşanmıştır.
Tüketici güven endeksinde düşüş
Tarımda maliyetler yüzde 21 arttı
Kurulan şirket sayısı Nisan'da azaldı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.