Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan İstanbul Üsküdar’da bulunan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi kampüsünün bulunduğu alan için hazırlanan imar planın açıklama raporunda, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathane Kampüsü içerisinde yer alan eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin devam ettiği binalarda yapılan deprem performans analizleri doğrultusunda fiziksel ömrünü tamamlamış yapıların tespit edildiği kaydedildi.
Bu binaların “riskli yapı” raporunun bulunduğu aktarıldı. Öncelikli olarak riskli yapıların yenilenmesi ve mevzuata uygun yapılaşma yapılabilmesi için imar düzenlemesi yapıldığı belirtildi.
Yükseklik 5 kat olarak sınırlandırıldı
Planlama alanı yaklaşık 100 bin metrekareyi kapsıyor. Plan değişikliği ile kampüsteki binaların fiziki sınırlarıyla ilgili geometrik düzenlemeler yapıldı. Yürürlükteki imar planında park ve yol olarak belirlenen alan ile mevcut yapılaşmış ve faal olan yol ile park alanı arasında uyumsuzluklar giderildi.
Kampüs içindeki yollar düzenlendi. “Resmi Kurum Alanı-Rasathane” fonksiyonu mevcut kullanıma uygun olarak “Yükseköğretim Tesis Alanı (Rasathane)” fonksiyonu olarak değiştirildi.
Yapılaşma şartları Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanacak ön projeye göre belirlenecek. Yükseklik 5 kat olarak sınırlandı.
Yükseköğretim alanı için 49 bin metrekare, park için 3 bin 466 metrekare, teknoloji geliştirme bölgesi için 47 bin metrekare, yollar için de 9 bin metrekare ayrıldı.
1964 yılından sonra modernleşti
Planlama alanını kapsayan Kandilli Kampüsü,1868 yılında kuruldu. 1964 yılından sonra modern bina ve tesislerine kavuştu.
1964’ten 1980 yılına kadar Kandilli Rasathanesi’nin kesintisiz çalışmasını sağlayan dört daireli rasathane personeli lojmanı, atölye ve binası, meteoroloji binası ve gözlem kuleleri, Deprem Araştırma Merkezi, güneş fiziği binası ve konferans salonu, güneş gözlem laboratuvarı, elektronik-optik alet yapım laboratuvarı ve kütüphane binası inşa edildi.
1982'de Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlandı. Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlanmasını takiben, daha önceki işlevlerine ek olarak deprem araştırma enstitüsü kimliğini de kazanmış ve ismi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü oldu.
Kandilli Müdürü Özener'den 7 şiddetinde deprem uyarısı
"İstanbul'u terk edeceğim" demişti: Kandilli’den Celal Şengör’e yanıt!
Kandilli Rasathanesi Müdürü deprem açısından en risksiz bölgeyi açıkladı
Kandilli'den 'deprem erken uyarı' sistemi açıklaması
Kandilli'den yeni açıklama: Her an 7 üzeri deprem olabilir!
Kandilli'den yeni açıklama: 3 farklı şok
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.