Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kanada Merkez Bankası, politika faizini beklentiler dahilinde 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5'te sabit bırakırken, gerektiğinde daha fazla faiz artırımına gidilebileceğinin sinyalini verdi.
Kanada Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın parasal sıkılaşma politikasını sürdürdüğü bildirildi.
Açıklamada, politika faizi olarak baz alınan gecelik faiz oranının yüzde 5'te sabit tutulduğu kaydedildi.
Küresel ekonominin yavaşladığı belirtilen açıklamada, politika faizlerindeki artışlar ile küresel tahvil getirilerindeki son dönemdeki yükselişin, talep üzerinde baskı oluşturması nedeniyle büyümenin daha da yavaşlamasının beklendiği aktarıldı.
İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI, YENİ BİR JEOPOLİTİK BELİRSİZLİK KAYNAĞI
Açıklamada, yüksek enflasyonun devam etmesi nedeniyle merkez bankalarının ihtiyatlı olmaya devam ettiğine dikkat çekilerek, petrol fiyatlarının temmuz ayında tahmin edilenden daha yüksek ve İsrail-Filistin çatışmasının da yeni bir jeopolitik belirsizlik kaynağı olduğu belirtildi.
Kanada'da Faiz oranlarındaki artışların ekonomik faaliyeti azalttığına ve fiyat baskılarını hafiflettiğine dair kanıtların arttığı kaydedilen açıklamada, zayıf talep ve yüksek borçlanma maliyetlerinin işletme yatırımları üzerinde baskı oluşturduğu ifade edildi.
Açıklamada, genel olarak bir dizi göstergenin, ekonomideki arz ve talebin artık dengeye yaklaştığını gösterdiği bildirildi.
Ekonomik büyümenin gelecek yıl da zayıf kalmaya devam etmesinin ardından 2024 sonlarında ve 2025'te artmasının beklendiği belirtilen açıklamada, genel olarak Kanada ekonomisinin bu yıl yüzde 1,2, 2024'te yüzde 0,9 ve 2025'te yüzde 2,5 büyümesinin tahmin edildiği kaydedildi.
POLİTİKA FAİZİ DAHA DA ARTABİLİR
Açıklamada, bankanın tercih ettiği çekirdek enflasyon ölçümlerinin çok az düşüş eğilimi gösterdiği vurgulanarak, enflasyonunun gelecek yılın ortasına kadar ortalama yüzde 3,5 civarında olmasının ve ardından 2025'te kademeli olarak yüzde 2'ye gerilemesinin beklendiği aktarıldı.
Para politikasının harcamaları yumuşattığı ve fiyat baskılarını hafiflettiğine dair daha net işaretler görüldüğüne işaret edilen açıklamada, "Ancak Yönetim Konseyi, fiyat istikrarına yönelik ilerlemenin yavaş olmasından ve enflasyon risklerinin artmasından endişe duymaktadır ve gerekirse politika faizini daha da artırmaya hazır." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, Yönetim Konseyi'nin çekirdek enflasyonda aşağı yönlü bir ivme görmek istediği, ekonomideki arz ve talep arasındaki denge, enflasyon beklentileri, ücret artışı ve kurumsal fiyatlama davranışlarına odaklanmaya devam edeceği vurgulandı.
Musk: Kanada'da ifade özgürlüğü bastırılmaya çalışıyor
Kanada'da Gazze'de ateşkes çağrısına karşı geldi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.