Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kanada Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın parasal sıkılaştırma politikasını sürdürdüğü bildirildi.
Açıklamada, politika faizi olarak baz alınan gecelik faiz oranının yüzde 5'te sabit tutulduğu kaydedildi.
Ekonominin fiyat baskısını hafifletmek için gerekli olan daha zayıf bir büyüme dönemine girdiğine işaret edilen açıklamada, büyümenin yılın ikinci çeyreğinde keskin bir şekilde yavaşladığı ve yüzde 0,2 daraldığı anımsatıldı.
Açıklamada, bu yavaşlamanın, tüketim büyümesindeki belirgin zayıflamayı ve konut faaliyetlerindeki düşüşün yanı sıra ülkenin birçok bölgesindeki orman yangınlarının etkisini yansıttığı aktarıldı.
Hane halkı kredi büyümesinin yüksek faiz oranlarının etkisiyle yavaşladığı vurgulanan açıklamada, nihai yurt içi talebin ise hükümet harcamaları ve iş yatırımlarındaki artışın desteğiyle ikinci çeyrekte arttığı belirtildi.
Açıklamada, ülkede iş gücü piyasasındaki sıkılığın giderek azalmaya devam ettiği ancak ücret artışının yüzde 4-5 civarında kaldığı kaydedildi.
"İHTİYAÇ DUYULURSA FAİZ ORANININ DAHA DA ARTIRILMASINA HAZIRIZ"
Son tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerinin enflasyonist baskıların geniş tabanlı olmaya devam ettiğini gösterdiğine işaret edilen açıklamada, benzin fiyatlarında son dönemde yaşanan artışla birlikte TÜFE'nin yakın vadede daha yüksek olması ve ardından tekrar gevşemesinin beklendiği ifade edildi.
Açıklamada, yüksek enflasyon ne kadar uzun süre devam ederse, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelme riskinin de o kadar artacağına ve fiyat istikrarının yeniden sağlanmasının daha zor hale geleceğine dikkat çekildi.
Ekonomideki aşırı talebin azaldığına dair son kanıtların ve para politikasının gecikmeli etkileri göz önüne alındığında, politika Faiz oranının sabit tutulmasına karar verildiği bildirilen açıklamada, bankanın altta yatan enflasyonist baskıların devam etmesinden endişe duyduğu ve ihtiyaç duyulması halinde politika faiz oranını daha da artırmaya hazır olduğu vurgulandı.
Açıklamada, çekirdek enflasyonun dinamiklerinin ve TÜFE görünümünün değerlendirilmeye devam edileceği belirtilerek, fiyat istikrarını yeniden tesis etme konusundaki kararlılığın sürdürüldüğünün altı çizildi.
Ülkede enflasyon geçen yıl yüzde 8,1 ile son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış, merkez bankası enflasyonu hedefe geri döndürmek için Mart 2022'den bu yana 10 kez faiz artışına gitmişti.
Temmuz ayındaki toplantısında 25 baz puanlık artış gerçekleştiren banka, politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5'e çıkarmıştı.
Rusya Merkez Bankası döviz satışını 10 kat artıracak
Merkez Bankası enflasyonun nedenlerini açıkladı
Çin Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranını düşürdü
Kanada'da olağanüstü hal ilanı: 15 bin ev tahliye edildi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.