Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Elektrik, doğalgaz, kömür ve akaryakıta gelen zamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının enerji giderinin de katlanmasına yol açtı. Konuyla ilgili Erdoğan Süzer'in Sözcü'de yer alan haberi şöyle:
Elektrik ve doğalgaza gelen yüklü zamlar vatandaşla birlikte kamu kurumlarının enerji giderlerinde de büyük artışlara yol açtı. Geçen yılın ilk üç ayında kamu kurum ve kuruluşları 2.2 milyar lira enerji harcaması yaparken zamlar yüzünden bu yılın ilk üç ayındaki enerji harcaması 5.7 milyar liraya çıktı. Kamunun toplam enerji harcamaları sadece 3 ayda 2.5 kat birden arttı.
8 KURUM YANIT VERMEDİ
Bütçe verilerine göre, bu yılın ilk 3 ayında devletin elektrik harcaması geçen yılın aynı dönemine göre 2.4 kat birden artarak 1.3 milyardan 3.1 milyar liraya çıktı. Devletin doğalgaz ve kömür gibi yakacak harcamaları 3.1 kat artışla 1.7 milyar liraya, akaryakıt harcaması da 2.2 kat artışla 819 milyon liraya yükseldi. CHP Milletvekili Sibel Özdemir, elektrik ve doğalgaz harcamalarını öğrenmek için Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklara tek tek yazılı soru önergesi gönderdi.
4 BAKANLIK PAYLAŞTI
Özdemir'in sorusuna 8 kurum yanıt bile vermezken, yanıt veren 10 kurumdan sadece 4'ü faturalarını kamudan gizlemedi. Buna göre, Ticaret Bakanlığı'nın elektrik faturası aralıktan ocak ayına yüzde 132 artışla 1 milyon 486 bin liradan 3 milyon 456 bin liraya; doğalgaz faturası da yüzde 42 artışla 818 bin liradan 1 milyon 167 bin liraya çıktı. Çevre Bakanlığı'nın elektrik faturası 25 bin lira artışla 1 milyon 713 bin liraya, doğalgaz faturası 946 bin liradan 1 milyon 486 bin liraya yükseldi. Aynı dönemde Aile Bakanlığı'nın elektrik faturası 444 bin liradan 1 milyon 37 bin liraya, Ulaştırma Bakanlığı'nın elektrik faturası da 334 bin liradan 784 bin liraya fırladı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.