Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Genel bütçeye tabi kamu yatırımları, finansal kiralama yoluyla yapılabilecek. Hükümet, 2016-2018 dönemi Yatırım Programı’nda finansal kiralamaya (leasing) yer vererek, kamu yatırımlarında finansal kiralamanın önünü açtı. Leasingciler ise, finansal kiralamanın kamu yatırımlarında kullanılmasında, 2004 yılından beri mevzuat açısından engel görülmemesine karşılık finansal kiralama konusunun resmi makamlar tarafından çok bilinmediğini söyledi.
İHALELERDE KULLANILACAK
Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Sektör Temsil Kurulu Başkanı ve İş Leasing Genel Müdürü Hasan K. Bolat, genel bütçeye tabi kamu yatırımlarının finansmanının finansal kiralama ile yapılmasının Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile düzenlendiğini söyledi. Yıllık Programlarda da finansal kiralamaya bölüm ayrıldığını belirten, Hasan Bolat, şunları söyledi:
“Kamu İhale Kanunu’nda da leasing yer alıyor. Kanun kapsamındaki idarelerin finansal kiralama suretiyle yapacakları mal alımlarında uygulanacak esas ve usullerin kurum tarafından belirleneceği yazıyor. Bu da kamu yatırımları ile ilgili ihalelerde, alımlarda finansal kiralama yönteminin de kullanılabileceği anlamına geliyor.”
YASAL AÇIDAN SORUN YOK
HASAN K. Bolat, leasingin, kamu yatırımlarında kullanılması için gerekli yasal altyapının olduğunu belirterek, şunları söyledi. “Ancak belediyeler, su ve süt birlikleri gibi kamu kuruluşları dışında genel bütçe kapsamına giren; örneğin, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, DSİ, Köy İşleri gibi kurumlardan talep gelmiyor. Bu konuda Hazine Müsteşarlığı nezdinde görüşmelerimiz oluyor. Leasing talebinin gelmemesinin nedenlerini araştırıyoruz.”
Ohhhhh yandaşlara bal kaymak...
Katılım Bank kendine münhasır yetkisi ile leasing avantajını elinde tutuyor konvensiyonel bankalara göre.Birlik başkanı da bu konuda daha proaktif davranmalı..Bekliyoruz!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.