BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKamu bankaları Erdoğan'a söz verdi----

Kamu bankaları Erdoğan'a söz verdi

Kamu bankaları Erdoğan'a söz verdi
26 Ekim 2017 - 10:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı banka genel müdürleriyle yaptığı zirveden önemli kararlar çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı banka genel müdürleriyle yaptığı zirveden 6 önemli karar çıktı.

Erdoğan, "Ülkemizin kalkınmasına katkı beklemeye hakkımız var" dedi. Sabah'ın haberine göre, kamu bankaları da faiz politikalarında hükümetin ihracat, istihdam, büyüme politikalarına destek sözü verdi.

* Etkin finansman yapısı: İki yıllık dönemde daha etkin bir finansman yapısı oluşturulacak.

*KGF destek verecek: Reel sektöre teminat konusunda büyük destek veren Kredi Garanti Fonu yeniden yapılandırılacak. Fon sanayiyi destekleyen bir yapıya kavuşturulacak.

*Herkes destek verecek: Faizlerin daha düşük olmasında finans, banka kesimi üzerine düşeni yaparken, kamu da gerekli desteği verecek.

*İki yıllık reform süreci: Sektörü rahatlatan başlıkları içeren reformlar hızlı şekilde yaşama geçirilecek.

*Bankalar söz verdi: Bankacılık sektörü kredi, faiz politikasında büyüme, ihracat, istihdamı destekleyecek.

*Kamu kazanmaya devam edecek: Kamu bankaları son derece kârlı dolayısıyla sağlam şekilde yollarına devam edecek.

*Faiz'de değişiklik beklenmiyor

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında faizlerde değişiklik beklemediğini açıkladı.

Küresel ve jeopolitik gelişmelerin Türk lirasındaki (TL) değer kaybını tetiklemesiyle enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklerin artması ve görünümün bozulması sonucu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerde bir değişiklik öngörülmüyor.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birisi anlatsa ya, kimsenin maça sıkmıyor...27 Ekim 2017 07:43

    Düşürün Türk vatandaşı olmanın maliyetini. Vatandaşı destekle şirketleri değil, iner faiz o zaman merak etme

  • e.göy27 Ekim 2017 00:40

    MERKEZ BANKASI BORÇ VERME FAİZİNİ DÜŞÜRÜP PİYASAYA PARA VERMEDEN AYDA 20-30 MİLYAR TL VARLIK ALIMI YAPIP PİYASAYA PARA SÜRMEDEN KAMU BANKALARI BORÇ VERME FAİZLERİNİ DÜŞÜRÜR İSE EKONOMİK KRİZ YAŞANIR

  • coşkun26 Ekim 2017 15:02

    pegyo tahtasında mal vermek amacıyla martı gyo uçuyor

  • CAN26 Ekim 2017 12:35

    SPK NERDESİN BORSA GÜNDEM YAZSSANA HERGÜM MRGYO DA MANİPÜLASYON YAPILIYOR BUNU NİYE YAZMIYON HERGÜN YÜZDE 1 YUKARI YÜZDE 10 ASAGI MİLLETİN CANINI YAKIYORLAR

  • Ali Ergül 26 Ekim 2017 12:24

    Dış mihraklarca faiz yükseltiliyor yoksa reis düşsün talimatı verdi.. komedi dükkanı..

  • Ali Ergül 26 Ekim 2017 12:23

    Batırdınız ülkeyi elinize sağlık..

  • Acitasyon a devaaaaam26 Ekim 2017 11:56

    Geçen gün ekk toplanmış ppk öncesinde ne konuşmuşlar? Erdogan yüksek faizden dem vurmuş yine yaw faizden aldığın %15 vergiyi kaldır faiz düşsün? Kredi çeken vatandaştan %15 vergi aliyorsun sonrada faiz yüksek diye dert yaniyorsun bankalarda erdogana ortada finasman sıkıntısı olduğunu ve kgf tekrar fonlama yapması gerekiyor demişler. İnsaat ekonomisi buraya kadar almanyada 7 bin müteahhit var bizde tam tamına 250 bin bu ne yahu ne olacak en kötü daireyi m2 500 tl yapiyorlar 2000 tl satiyorlar bu düzeni çıkarana yazıklar olsun.

  • allahhh26 Ekim 2017 11:55

    tam kamu bankasi shortlancak hava, piyasa faizini sopayla dusurme cabasina finans ve ekonomi de ne denir acaba ? akp kurami ? vur kafasina insin teorisi ??

  • cumali26 Ekim 2017 11:23

    önce devlet hisselerinin durumuna bakın. halkbankası emlak konut vatandaşın düşmanı olmuş. varımızı yoğumuzu kaptırdık zarar üstüne zarar ediyoruz.

  • vatandaş26 Ekim 2017 11:15

    doların TL karşısında biraz değer kaybetmesi anlarında "işte ekonomi yönetimi budur. biz işi biliyoruz. kişi başına on bir bin dolar düşüyor " havasını atanların, bu gün dolar dört tl ye dayandı sesleri çıkmıyor. NEDEN. AKLI OLAN DÜŞÜNSÜN.

  • bu dünyadan biri26 Ekim 2017 11:13

    hatırlamak istemezsin de hatırlatayım dedim ey türk halkı; bir zamanlar bu kamu bankaları satılmak isteniyordu. keşke satılsaymış mı diyorsunuz şimdi. ülke birilerinin oyuncağı olmuş

  • AAA26 Ekim 2017 11:09

    dolar dört liraya gidiyor ses seda yok.