BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKahn'a komplo kurulmuş----

Kahn'a komplo kurulmuş

Kahn'a komplo kurulmuş
02 Temmuz 2011 - 10:10 www.finansgundem.com

Eski İMF Başkanı Kahn serbest bırakıldı. Tecavüz edildiğini iddia eden kadının yalan söylediği anlaşıldı

ABD’nin New York kentinde bir otel odasında temizlik görevlisine tecavüz girişiminde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan ve ev hapsinde tutulan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın davasında şok gelişme yaşandı. Müfettişler, Gineli kadının sorgu sırasında sürekli yalan söylediğini, bir kara para aklama ve uyuşturucu çetesi ile doğrudan bağları olduğunu açıkladı. Hem Strauss-Kahn, hem de kadının avukatları dün Manhattan’daki Yüksek Mahkeme’ye başvurarak duruşma talep etti. Savcılık kadının güvenilirliğinin sarsıldığını onaylayarak Strauss-Kahn’ın kefaletsiz bırakılmasını kabul ettiğini açıkladı. Hakimler de onaylayarak Kahn’ın ödediği 1 milyon dolarlık kefalet ve 5 milyon dolarlık sigorta bedelini iade etti.
Savcı: Yalan söyledi
New York Savcısı, Strauss-Kahn’ı tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlayan otel çalışanının, sözde saldırıdan sonra olanlar hakkında tahkikat jürisine yalan söylediğini kabul ettiğini açıkladı. Savcı, otel çalışanının, jüriye anlattığının aksine olaydan sonra başka bir odayı temizlediğini söyledi. Yalan söylediğini itiraf eden temizlik görevlisi kadının adına açılan hesaplara farklı kişiler tarafından 2 yılda 100 bin dolar aktarıldı. Kadın olayın yaşandığı 14 Mayıs’ta uyuşturucu bulundurmaktan yargılanan bir tutukluyla telefonla görüşerek Strauss-Kahn’ın aleyhinde dava açmanın getireceği yararlardan bahsetti. Bu telefon görüşmesi hapisane yetkililerince kayda alındı. Bu tutuklunun kadına para aktaran kişilerden birisi olduğu belirtildi. Müfettişler, kadının her ay beş ayrı telefon operatörüne yüzlerce dolar fatura ödediğini öğrendi. Gineli kadın, ülkesinde tecavüze ve genital sünnete maruz kaldığını ve bunu ABD’ye sığınma başvurusunda belirttiğini söyledi. Ancak başvuruda böyle bir şey olmadığı görüldü.
‘SOL’daki hesap karıştı
Strauss-Kahn’ın tutuklanmasından önce Sosyalist Parti lideri Martine Aubry’nin ekonomistin adaylığını koyması halinde aday olmayacağı konuşulmaya başlamıştı. ABD’den gelen tutuklama kararı Fransa solunu sarsmış ve uzun süren görüşmelerin ardından Aubry geçtiğimiz salı günü de seçimlerde aday olacağını açıklamıştı. Strauss-Kahn’ın serbest kalması üzerine Sosyalist Parti seçim planlarını yeniden gözden geçirmeye başladı.
‘Yem edildi’
Fransa’da 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koyan Sosyalist Partili Segolene Royal, Le Figaro’ya yaptığı açıklamada, Strauss-Kahn’ın ABD tarafından hakkındaki deliller onaylanmadan suçlu ilan edilmesini eleştirerek, “Saçma olan Amerikan yargısının tüm iddiaları doğrulamadan bir adamı tüm dünyaya yem olarak atmasıydı” dedi.
Sarkozy’nin en büyük rakibiydi
Fransa’da 2012’deki seçimlerde Nicolas Sarkozy’nin en büyük rakibi olarak görülen Strauss-Kahn, 14 Mayıs’ta New York’taki Sofitel Oteli’nin temizlik görevlisi tarafından ‘oral sekse zorlamakla’ suçlandı. Ekonomist, Paris’e kaçmaya çalışırken havaalanında yakalandı. 19 Mayıs’ta IMF’nin başkanlığından çekildiğini açıkladı. 20 Mayıs’ta 1 milyon dolar kafalet ve 5 milyon dolar sigorta ödemesi karşılığında ev hapsine gönderilmesine karar verildi. Adli tıp 23 Mayıs’ta otel odasında cinsel temas yaşandığını gösteren DNA örnekleri bulunduğunu açıkladı. Bir apartman dairesinde elektronik kelepçe ile kontrol altında tutulan Strauss-Kahn, bunun için ayda 250 bin dolar ödüyordu.
Fransızlar inanmamıştı
Fransız televizyon kanalı BFM-TV’nin Strauss-Kahn’ın tutuklanmasının ardından yaptığı ankete göre halkın yüzde 57’si ekonomistin bir komploya kurban gittiğini düşünüyordu.
Bu fotoğrafın Strauss-Kahn’ın tecavüz girişimine maruz kaldığı ileri sürülen Gineli kadına ait olduğu iddia edilmişti.
Komplo muydu?
Dominique Strauss Kahn tutuklandığında gündeme gelen Komplo teorileri şöyleydi:
UMP’nin işi: Anketlerde Strauss-Kahn’ın aday olması durumunda şimdiki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin seçimleri kaybedeceği görülüyordu. Olay gündeme geldiğinde, bunun Sarkozy ya da Partisi Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) düzenlediği bir komplo olabileceği iddia edildi. UMP’nin gençlik kollarına üye olan Jonathan Pinet twitter hesabına olay henüz gerçekleşmeden, “ABD’den bir arkadaşım Strauss-Kahn’ın New York’ta bir otelde polis tarafından tutuklandığını söyledi” diye yazdı. Pinet bu tweet’i yazdığında Fransa’da saat 23:00 idi fakat New York polisi Strauss-Kahn’ı Fransa saati ile 00.30’da Paris uçağında tutukladığını açıklamıştı. Strauss-Kahn Nisan ayında LibÈration’a verdiği röportajda kendisine para vaat edilen bir kadının, park yerinde tecavüze uğradığını iddia edeceği bir komplonun planlandığını duyduğunu anlatmıştı.
Fransız zinciri: Eski cumhurbaşkanı François Mitterand’ın danışmanı Jacques Attali, Sofitel Oteli’nin bir “Fransız zinciri” olduğunu, Strauss-Kahn’ın Fransa solundaki yükselişi nedeniyle, olayın Sostyalist Parti içerisinden kurgulanmış olabileceği iddia etti.

3.Uluslararası: Ile de France Bölgesi’nin Bölgesel Meclis Başkan Yardımcısı Michele Sabban, uluslararası bir komplo olabileceğini, ünlü ekonomistin ABD tarafından para politikaları önünde bir engel olarak algılandığını ileri sürmüştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)