Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği verilerine göre, geçen yıl 1,8 milyar dolarlık ihracat yapan kağıt ve kağıt ürünleri sektörü, 2021'in ilk 5 ayında 848 milyon dolarlık ihracata imza attı. Söz konusu dönemde ihracatta yüzde 15 artış sağlandı.
Ocak-mayıs döneminde en fazla ihracat 83 milyon dolarla İngiltere'ye yapıldı. İngiltere'yi, Irak, İsrail, İran, ABD, Almanya, Fransa, Bulgaristan, Mısır ve Fas takip etti. Kağıt ve kağıt ürünleri sektörünün mayıs ayı ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 170 milyon dolara yükseldi. Kağıt ve karton ambalaj ihracatında, ilk 5 ayda 318 milyon dolar ihracatla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artış kaydedildi.
"KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ İHRACATININ 2,1 MİLYAR DOLARI AŞMASINI BEKLİYORUZ"
İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Can Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kağıt ve kağıt ürünleri sektörü ihracatındaki artışın gelecek yıllarda devreye girecek yeni üretim tesisleriyle artacağını belirterek, Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük üretici gücü olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.
Sektörün en önemli gündem maddelerinden birisinin, son aylarda görülen ham madde fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve ham maddeye erişimdeki sorunlar olduğunu vurgulayan Duran, bu sorunları aşmak için çalıştıklarını aktardı. Duran, yıla çok iyi başlayan ihracat artışının yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleyen aylarda yavaşlayabileceğine işaret ederek, "Ancak devreye yeni girecek kapasitelerle birlikte yıl genelinde artışın yüzde 20 olmasını ve kağıt ve kağıt ürünleri ihracatının 2,1 milyar doları aşmasını bekliyoruz." dedi.
"İNGİLTERE'DE SON YILLARDA SÜREKLİ YÜKSELİŞ TRENDİ GÖSTEREN BİR BAŞARI GRAFİĞİNE SAHİBİZ"
Ali Can Duran, bu yıl sektör adına çok pozitif bir duruş beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"87 ülke pazarı ile hedeflediğimiz pazarlarda derinleşerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve ihracatımızı 2021'de artırarak yolumuza devam edeceğiz. Küresel salgının oluşturduğu zorluklara rağmen İngiltere'de hem değer hem de miktar olarak ciddi bir büyüme yakaladık. İngiltere'de son yıllarda sürekli yükseliş trendi gösteren bir başarı grafiğine sahibiz. Geçtiğimiz aylarda imzalanan ticaret anlaşmasıyla bu başarımızı bu yıl daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Yıl boyunca dijital tanıtım çalışmaları, sanal ülke ziyaretleri ile etki alanımızı genişletmeye devam edeceğiz."
Yaş meyve ve sebze ihracatı arttı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.