Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yeni sistemde belirlenen ihtiyaç başlıklarının, önem ve aciliyet sırasına göre öncelik sırasında konulması kararlaştırılırken, bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "kafeinsiz çay" ve "bioyakıt" için çağrı duyurusu yayımladı.
Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla TÜBİTAK'ın 2005'te başlattığı "1007 Programı" değiştirildi ve Ar-Ge projelerinde etkinliği artırmak amacıyla da çağrılı sisteme geçildi. Sistem değişikliği sonrası ilk çağrılar da yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı "uyku kaçırmayan kafeinsiz çay" ve "biyoyakıt", Orman ve Su İşleri Bakanlığı "erozyon" ve "orman yangınları", Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da kazaların yaşandığı hemzemin geçitlerin yanı sıra tren yolları için çağrı duyurusu yayımladı.
Aciliyet sırasına göre...
Yeni sistemde kamu kurumlarının Ar-Ge nitelikli ihtiyaçları, TÜBİTAK ile işbirliği halinde belirleniyor. Belirlenen ihtiyaç başlıklarına, önem ve aciliyet sırasına göre öncelik veriliyor. Bu kapsamda, öncelikli başlıkların çağrı dokümanlarının oluşturulması için odak grup çalışmaları düzenleniyor. Odak grup çalışmalarına konunun uzmanı araştırmacılar, özel sektör temsilcileri, müşteri kurum temsilcileriyle TÜBİTAK yetkilileri katılıyor. Çalışmalar sonunda TÜBİTAK, çağrı duyurusu yayınlıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu yıl kamunun Ar-Ge projelerine 190 milyon TL destek verileceğini açıklamıştı. Ergün, 2005'ten bu yana kamu kurumlarının 191 Ar-Ge projesine TÜBİTAK desteği verildiğini, destek bütçesinin 1 milyar TL olduğunu söyledi.
Rize’de çalışmalar başladı
Kafeinsiz çay, Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan'ın kafeinsiz çay üzerinde çalıştıkları haberiyle gündeme gelmişti. Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, kafeinsiz çaya "Akşam Çayı" adını vereceklerini belirterek, "İnsanlar artık çay içtikten sonra uyku problemi çekmeyecek" demişti. Buna karşın, kafeinsiz çay elde edilirken, organik solvent bazı yöntemlerin kullanıldığını belirten bazı uzmanlarsa, bu maddelerin kalıntılarının toksik (zehirleyici) etkileri olduğunu savunuyor. Kafein, uyarıcı etkileri nedeniyle özellikle çocuklarda fazla miktarda tüketilmemesi gereken bir madde olarak biliniyor.
Milliyet
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.