Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyahat kısıtlamaları ve sağlık önlemleri neticesinde Genel Ticaret Heyeti programlarının fiziksel olarak gerçekleştirilememesi nedeniyle, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın öncülüğünde Ticaret Bakanlığınca Sanal Genel Ticaret Heyeti programları hayata geçirildi.
Bu şekilde, teknolojinin imkanlarından faydalanılarak dijital ortama taşınan Genel Ticaret Heyetleri, ihracatçıları potansiyel alıcılarla bir araya getiren en önemli mekanizmalardan biri olma özelliğini devam ettirdi. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda, 2020 yılı boyunca 12 Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilirken, bu programlarda toplam 252 üretici/ihracatçı firma, 791 yabancı ithalatçı firma ile 1873 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Bu yıl ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilen Gana ve Katar-Umman Sanal Genel Ticaret Heyeti programlarının ardından 8-15 Mart tarihlerinde kadın ihracatçılara yönelik Afrika (Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Kenya ve Tanzanya) Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleşecek.
Afrika Sanal Genel Ticaret Heyeti programına demir ve demir dışı metaller, otomotiv endüstrisi, gıda, tekstil ve ham maddeleri, hazır giyim ve konfeksiyon, makine ve aksamları başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren 22 firma katılacak.
Programla birlikte, ticarette artan ivme güçlenecek
Ticaret Bakanlığının 2003 yılında başlattığı Afrika ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi çerçevesinde 2003 yılında Afrika kıtası ile 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmi 2020 yılında 25,3 milyar dolara ulaştı.
Kıtaya olan ihracat ise 2003 yılında yalnız 2,1 milyar dolar iken, 2020 sonunda 15,2 milyar dolara ulaştı.
Afrika’nın en önemli pazarlarından olan Güney Afrika, Nijerya, Kenya ve Tanzanya’ya yönelik gerçekleştirecek program, kıtayla ticarette ortaya çıkan bu ivmenin devam ettirilmesine katkı sağlayacak.
Bir sonraki Sanal Genel Ticaret Heyeti Hindistan'a
Kadın ihracatçılara yönelik söz konusu programın ardından, 15-26 Mart tarihlerinde Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programının düzenlenmesi planlanıyor.
Bakanlık tarafından Türk firmaları için potansiyel arz eden hedef ülkelere yönelik sanal ortamlarda gerçekleştirilen faaliyetlere ara vermeden devam edilecek.
Ticaret Bakanı: Tekstil sektörüne destek devam edecek
Bakan Koca vaka sayıları yükselen illeri açıkladı
Biden yönetimi, Türkiye'den yardım isteyecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.