BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKadın bankacı dolandırıcı çıktı----

Kadın bankacı dolandırıcı çıktı

Kadın bankacı dolandırıcı çıktı
16 Aralık 2012 - 15:42 www.finansgundem.com

Yaklaşık 1 milyon TL parayı üstüne geçiren bankacı tutuklandı

Banka çalışanı müşterinin imzasını taklit ederek hesabı üzerinden 1 milyon TL dolandırıcılık yaptı. Haberturk'ün haberine göre, çalıştığı bankanın müşterisinin hesabı üzerinden akrabasının hesabına yaklaşık 1 milyon lira para aktararak zimmetine geçiren 30 yaşındaki bankacı Gözde G. hakkında savcılık "zimmet" suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savunmasında zimmetine geçirdiği paraları akrabalarına yardım amacıyla kullandığını söyleyen Gözde G. tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Gözde G.'nin bir bankanın Caddebostan ve Suadiye şubelerinde çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra en son Bireysel Yönetici İlişkileri Yönetici Yardımcısı sıfatıyla görev yaptığı anlatıldı. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın raporunda Tayfun Şentürk'ün hesabından 18 Şubat 2009 ve 18 Eylül 2009 tarihleri arasında Sevda Aydemir'in hesabına toplam 208 bin lira tutarında EFT işlemi ve yine Şentürk'ün hesabından 2 Ekim 2009 ve 20 Nisan 2012 tarihleri arasında Sevda Aydemir'in hesabına toplam 778 bin lira tutarında EFT işlemi gerçekleştirildiği ifade edildi. Tayfun Şentürk'e bilgisi olmadan 200 bin lira tutarında ihtiyaç kredisinin kullandırıldığının belirtilen iddianamede, daha sonra bu kredinin iptal edildiği, Gözde G.'nin müşterinin hesabına 3 defa toplam 10 bin lira para yatırdığı anlatıldı.
İddianamede Gözde G.'nin Tayfun Şentürk'ün hesabının yanı sıra Hasan Aydın Karahasan'ın Suadiye şubesindeki hesabına ayrıca yine bu hesaptan Kader Esengül'ün hesabına 82 bin lira EFT ve 11 bin Euro para gönderdiği belirtilerek,, Hasan Aydın Karahasan'ın 9 Haziran 2012 tarihinde ölmüş olmasına rağmen Gözde G.'nin, Karahasan'a ait hesaplardan yaptığı işlemler sonrası Kader Esengül hesabından 63 bin lira parayı müşterinin hesabına aktardığı belirtildi. Gözde G.'nin ayrıca Rana Coşkunkan'a ait hesaptan Selim Yalçın'a ait hesaba 6 adet virman işlemiyle toplam 4 bin lira aktararak üzerine atılı zimmet suçunu işlediği belirtildi. Gözde G.'nin havale yoluyla paraları aktardığı Sevda Aydemir ve Kader Esengül'e ait hesapların şüphelinin akrabası olan Arzu Bitim aracılığıyla açıldığı ve suç tarihleri arasında şüphelinin hesaplara aktardığı paraları hesap sahipleri tarafından çekilerek Arzu Bitim'e ulaştırıldığı, Gözde G.'nin de her işlem sonucu Arzu Bitim'den paraları elden teslim aldığı anlatıldı.
 Müşterisinin imzasını taklit ediyormuş!
 Şüpheli Gözde G.'nin savunmasında Tayfun Şentürk'ü müşterisi olması nedeniyle tanıdığını söylediği belirtilerek, hesaplarını kendisinin takip ettiğini, müşterisinin 5-6 ayda bir nadiren bankaya uğradığını ve hesaplarını kontrol etmediğini, genellikle cep telefonuyla arayarak veya mesaj yollayarak işlemlerini yaptırdığını, işlemlere ait dekontların bazen boş bırakıldığını, bazen Şentürk'ün kendisinin imzaladığını, bir kısmını ise imzasını taklit ederek kendisinin tatbik ettiğini belirtti. Gözde G.'nin ifadesinde akrabası olan Arzu Bitim'e gönderilen paraların yasal olduğunu ve kendisine ödenmesi gereken primler olduğunu söylediği de anlatıldı.
Zimmetine geçirdiği paraları 'yardım' amaçlı kullanmış!
 İddianamede Gözde G.'nin ifadesinde müşteri hesaplarından haksız olarak temin ettiği paraların bir kısmını kendisinin kullandığını bir kısmını ise eş dost ve akrabalarına vererek yardımda bulunduğunu söylediği ve Hasan Aydın Karahasan'ın öldüğünü öğrendikten sonra elindeki tüm parayı ve altınları satarak temin ettiği parayı Kader Esengül aracılığıyla Hasan Aydın Karahasan'ın hesabına havale ettiğini anlattığı belirtildi. Soruşturmasını tamamlayan savcılık Gözde G. hakkında "zimmet" suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Gözde G. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)