BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKaçak Kral Carlos'un 65 milyon euroluk çapkınlığı ortaya çıktı!----

Kaçak Kral Carlos'un 65 milyon euroluk çapkınlığı ortaya çıktı!

Kaçak Kral Carlos'un 65 milyon euroluk çapkınlığı ortaya çıktı!
20 Ağustos 2020 - 18:07 www.finansgundem.com

İspanya’nın Eski Kralı Juan Carlos rüşvet iddiaları nedeniyle geçtiğimiz hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığını açıklamıştı. Juan Carlos’un eski metresi evlilik teklifi için babasına 65 milyon euro hediye edildiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanya'nın Eski Kralı Juan Carlos'un eski metresi onunla evlenmek istediğini ve ona sevgi ve minnetle 65 milyon euro verdiğini söyledi.

Alman iş kadını Corinna zu Sayn-Wittgenstein BBC'ye verdiği röportajda Juan Carlos'un kendisine evlenme teklif ettiğini iddia etti. Sayn-Wittgenstein Kral Carlos’un kendisine verdiği hediyeleri " çok aşık olduğu için" ve babasının niyetinin ciddi olduğunu bilmesi için gönderdiğini söyledi.
Sadakatsizliği yıllardır kamuoyunda tartışma konusu olan Juan Carlos, 1962 yılından beri Kraliçe Sofia ile evli. Eski Kral’ın 2004-2009 yılları arasında Sayn-Wittgenstein ile yasak ilişkisi olduğu biliniyor.

Yasak aşk nasıl başladı?

Sayn-Wittgenstein ilk kez BBC'ye verdiği demeçte, Şubat 2004'te eski İspanyol hükümdarının tüfeğiyle ilgili sorunlar yaşadığı bir av partisinde tanıştıklarını söyledi. Eski metres, "Ben tüm bu konuda oldukça bilgiliyim, bu yüzden ne yanlış olduğunu açıklayabildim. Bana kalırsa oldukça şaşırdı" ifadelerini kullandı.

Sayn-Wittgenstein o sırada Londra'da yaşıyordu. Eski metres ilişkinin başlangıçta "yavaş ilerlediğini" ama sonunda Madrid yakınlarındaki küçük bir yazlık evinde buluştuklarını ve birlikte seyahat etmeye başladıklarını belirtti. Sayn-Wittgenstein ayrıca karısıyla olan ilişkisi dışında onunla özel bir ilişkisi olduğuna inanıyordu.

Niyeti ciddiydi

Sayn-Wittgenstein, kraliçeyle ilişkilerini sorduğunda Juan Carlos’un şu ifadeleri kullandığını söyledi: "Tacı temsil edecek bir düzenlemeleri olduğunu söyledi, ama tamamen farklı, ayrı hayatlar sürdüler. Ve kral, kalbinde ve hayatında çok önemli bir yeri olan başka bir bayanla yaklaşık 20 yıllık bir ilişkiden yeni çıkmıştı."

Eski metresin iddialarına göre evlilik teklifi 2009 yılında Juan Carlos babasını ziyaret ettiğinde geldi. Sayn-Wittgenstein kralın babasıyla konuşarak "onu görmeye geldiğini ve ona bana çok aşık olduğunu ve evlenmeyi planladığını" söylediğini belirtiyor. Sayn-Wittgenstein, "Ayrıca babama evliliği hemen yapamayacağını bunun biraz zaman alabileceğini söyledi. Babamın benim hakkımda çok ciddi olduğunu bilmesini istedi" dedi.

Şu anda 55 yaşında olan Sayn-Wittgenstein, evlenme isteğinin İspanyol monarşisinin istikrarını bozduğunu bildiğini, bu yüzden gerçekçi olmadığını ve ilişkilerinin o yıl kralın üçüncü bir kadınla ilişkisi olduğunu keşfettikten sonra sona erdiğini söyledi.

Kral Carlos'un zirveden yere düşen prestiji

İspanya'nın General Franco dönemindeki diktatörlükten demokrasiye geçişindeki rolünden sonra ülkesinde son derece saygı duyulan bir isim olan kralın prestiji ilk darbeyi ülkesi ciddi bir ekonomik krizdeyken 2012 yılında Bostwana’da lüks bir fil avına katılmasıyla almıştı.

Sayn-Wittgenstein, kendisinin de içinde bulunduğu gezinin kraldan oğluna onuncu doğum gününde bir hediye olduğunu söyledi.

Juan Carlos 2014 yılında tahttan feragat etti. Mali durumuyla ilgili yıllarca süren spekülasyonlardan sonra, Carlos bu ay İspanya'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne yerleşti. 82 yaşındaki Carlos oğlu Kral Felipe’ye yazdığı bir mektupta özel hayatındaki meydana gelen bazı geçmiş olayların kamuoyundaki yankılarının sürmesi nedeniyle ülkeyi terk ettiğini ve Kral Felipe’nin kraliyet görevlerini yerine getirirken "sükunetini" sağlamaya çalışmayı amaçladığını belirtti.

İspanya eski Kralı Juan Carlos'un BAE'de olduğu teyit edildi

 

Juan Carlos şu anda İspanya yüksek mahkemesi tarafından rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma altında. Soruşturmada Suudi Arabistan monarşisinden bildirilen 100 milyon euroluk hediyenin bir İspanyol konsorsiyumu tarafından kazanılan Mekke ve Medine arasında bir yüksek hızlı demiryolu sözleşmesi ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Eski metresin rüşvet iddialarıyla başı dertte

Sayn-Wittgenstein'ın da rüşvet iddialarıyla bağlantısı var. İsviçre Mahkemesi soruşturmasında kralın kendisine 65 milyon euro aktardığı iddia ediliyor.

BBC'ye verdiği demeçte soruşturmaya ilişkin açıklamada bulunan Sayn-Wittgenstein "Çok şaşırdım, çünkü bu çok cömert bir hediyeydi" dedi. Eski metres, "Yine de 2011 yılında, hayatı boyunca vasiyetini yönetmesi ile ilgili konuşmaların gerçekleştiğini söyleyebilirim. Ölümü ve vasiyetinde bırakmak istediği şey hakkında konuşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Juan Carlos savcıların avukatı aracılığıyla kendisiyle görüşmesi gerekirse müsait olacağını söyledi. Carlos, Bu ay İspanya'dan ayrıldığında nereye yerleşeceğini açıklamadı ve bu durum nerede olduğu konusunda medyada yoğun spekülasyonlara yol açtı. Eski kral bu hafta kraliyet ailesine BAE'de olduğunu söyledi ve raporlara göre gecelik 10.000 sterlinlik lüks bir otelde kalıyor.

İspanya'da korona önlemleri maske takmayarak protesto edildi

 

Big Ben için saatçi aranıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)