Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İktisat Bankası’nın içini boşaltan eski sahibi, batık bankacı Erol Aksoy’un yurtdışına kaçtığı öğrenildi. Yargıtay, TMSF’ye devredilen İktisat Bankası’nda “nitelikli zimmet” suçundan Aksoy’un aldığı 8 yıl 4 aylık hapis cezasını geçtiğimiz ekim ayında oybirliğiyle onamıştı.
İnfaz savcılığı da hapsi kesinleşen Aksoy hakkında yakalama kararı çıkardı. Polisin her yerde aradığı Aksoy’un ortadan kaybolduğunu Habertürk gündeme getirmişti.
Habertürk muhabirleri, Aksoy’a ait pek çok adreste haber takibi yapmış, ancak batık bankacının izine rastlanmamıştı. 5 aydır ortalarda görünmeyen Erol Aksoy’un İstanbul Tarabya’da bulunan evine ve bir zamanlar sık sık gittiği Büyükada’ya uğramadığı da öğrenildi. Hiçbir yerde izine rastlanmayan Erol Aksoy’un Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu belirtiliyor.
NASIL KAÇTI?
Hakkında yakalama ve yurtdışı yasağı kararı bulunan Aksoy’un nasıl yurtdışına kaçtığı ise merak konusu. Erol Aksoy ile İktisat Bankası’nın yöneticileri Cenap Önal, Fikret Güler, Cüneyt Sel ve Roy Arto Gevrekyan’a ilişkin karar, 16 Aralık 2015’te alındı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, oybirliği ile verdiği kararda Aksoy’a “nitelikli zimmet” suçundan 8 yıl 4 ay hapis, 5 bin 500 lira da adli para cezası verdi. Eşi İnci Aksoy ise beraat etti. Bazı sanıklar kararı temyiz etti. Yargıtay 7. Ceza Dairesi de ekim ayında temyiz incelemesini tamamlayıp yerel mahkemenin kararını onadı. Ceza alan sanıklar hakkında yurtdışına çıkma yasağı da konuldu.
3 YIL ÜZERİNDE CEZA ALANLARA YAKALAMA
İnf az savcılıkları tarafından uygulanan usule göre, 3 yıla kadar alınan hapis cezalarında sanıktan 10 gün içinde teslim olması isteniyor. 3 yılın üzerindeki hapis cezalarında yakalama kararı çıkarılıyor.
2001 YILINDA TMSF’YE DEVREDİLDİ
İktisat Bankası, 15 Mart 2001’de TMSF’ye devredildi. Aynı yıl 17 Aralık’ta bankacılık lisansı kaldırıldı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.