BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKabil Bank’ta hesaplar 'ayrıcalıklı' dondu! ----

Kabil Bank’ta hesaplar 'ayrıcalıklı' dondu!

Kabil Bank’ta hesaplar 'ayrıcalıklı' dondu!
07 Eylül 2010 - 01:35 www.finansgundem.com

Banka sahiplerinin mallarının dondurulduğu ancak bankanın 3’üncü büyük ortağı olan Cumhurbaşkanı'nın kardeşinin mallarının hariç tutulduğu belirtildi.

Finansal sıkıntı içinde olan Afganistan’ın en büyük bankası Kabil Bank’ta müşterilerin hesaplarını kapatmak üzere bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturmasının ardından, banka sahiplerinin mallarının dondurulduğu ancak bankanın 3’üncü büyük ortağı olan ve aynı zamanda ülkenin Cumhurbaşkanı Hamid Karzai’nin kardeşi Mahmut Karzai’nin mallarının hariç tutulduğu belirtildi. Afganistan Merkez Bankası’nın gönderdiği bir mektup ile bankanın iki büyük ortağı dahil 5 kişinin mallarına satış yasağı getirildi. Afganistan’da evi yok Mektupta bankanın ortağı olmasına rağmen aynı zamanda en büyük kredi kullanıcısı olan Cumhurbaşkanı’nın kardeşi Mahmut Karzai ile ilgili herhangi bir yasak yer almazken, aldığı 6 milyon dolarlık kredi ile sıkıntıdaki Kabil Bank’ın yüzde 7’sini satın almanın mükün olduğu kaydedildi. Mahmut Karzai ise yaptığı açıklamada, “Benim malvarlığıma satış yasağı getirilmedi çünkü Afganistan’da adıma kayıtlı bir mal varlığım yok. Sahip olduğum tek bir evmi bile yok” dedi. Kandahar’da bir çimento fabrikasında hisseleri bulunan kardeş Karzai Kabil’de kiralık bir evde yaşıyor. Merkez desteğe hazır Afganistan Merkez Bankası Başkanı Abdul Qadir Fitrat, Kabil Bank’ın sağlam durumda olduğunu belirterek, “Merkez Bankası olarak tüm imkanlarımız ile Kabil Bank’ın arkasındayız” dedi. Merkez Bankası’nın Kabil Bank’a 200 milyon dolar aktaracağı haberleri ise yalanlanırken, bankanın gerekli yardımı yapmaya hazır olduğu kaydedildi. Açıklamalara rağmen geçen hafta perşembe gününden bu yana Afganlar hesaplarını kapatmak amacıyla bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)