Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Yapay zekanın hayatımıza girmesiyle birlikte bu yeni teknolojinin beyaz yakalı çalışanların yerini alacağı tartışmaları da iyiden iyiye alevlendi. JPMorgan’ın üst düzey yöneticileri ise yapay zeka çağında insanlara ait tek bir özelliğin istihdam piyasasının kazananlarını belirleyeceğini söylüyor.
Insider’ın haberine göre JPMorgan Chase Varlık ve Servet Yönetimi CEO’su Mary Callahan Erdoes bu tek özelliğin “merak” olduğunu söyledi. Erdoes’e göre, “soru sormak, bilmemek, korkmamak ve her ne olursa olsun sorular sormaya devam etmek” yapay zeka çağında iş bulabilmek için olmazsa olmaz bir yetenek şeklinde öne çıkacak.
Erdoes, Harward İşletme Okulu’nun ev sahipliğini yaptığı “Yapay Zeka ve Liderlik” konulu konferansta konuştu. Dinleyici kitlesi ise danışman olarak görev yaptığı Harvard Dijital Veri Tasarım Enstitüsü, okulun mezunları, iş dünyası, teknoloji ve akademi liderleriydi. Konferans süresince yapay zekanın iş dünyasına getireceği zorluklar ve fırsatlar tartışıldı. JPMorgan da işletmesinde yapay zeka teknolojilerinden yararlanmanın yollarını araştırmak için Harvard’ın Dijital Veri Tasarım Enstitüsü ile ortaklık kurdu.
JPMorgan’dan Erdoes yapay zeka ile ilgili ‘her gün’ yeni bir tartışmayla karşılaştığını ve teknolojiyle sık sık ilgilendiğini söyledi. Erdoes yapay zekanın başarılı bir biçimde işletmelere uygulanabilmesi için en üst düzeydeki yöneticilerden en alttaki çalışanlara kadar her kademedeki çalışanın merak duygusuna sahip olması gerektiğine inanıyor.
Erdoes, “Bunu tüm çalışanlarımıza aşılayabilirsek hepimiz gerçekten ulaşmak istediğimiz şeye ulaşmak için daha hızlı hareket edeceğiz” dedi. Üst düzey yönetici asıl hedeflerinin müşterilerini tamamıyla yeni ürünlerle, süreçlerle, prosedürlerle ve çözümlerle buluşturmak olduğunu söyledi.
İnsanların yapay zekadan yararlanmayı öğrenmesiyle işlerin daha hızlı ilerlenmesinin sağlanabileceğini vurgulayan Erdoes, bu sayede müşterilere daha karmaşık konularda da yardımcı olabileceklerini belirtti.
Yapay zekanın ortaya çıkardığı en önemli tehditlerden birinin teknolojinin bazı meslekleri ortadan kaldıracak derece ilerlemesi olduğu biliniyor. Ancak Erdoes yalnızca “insanların yapmak zorunda olmaması gereken, keyifsiz” mesleklerin ortadan kaldırılacağını umuyor.
Erdoes, “Çalışanlarını bu yolculuğa çıkaran ve işlerini, sevinçlerini ve müşteriye hizmet etme yeteneklerini artırmak için insan ile yapay zekayı birleştiren şirketler başarılı olacaktır” ifadelerine yer verdi.
ABD, Çin'e yapay zeka ihracatını kısıtlayabilir
Sanayi üretimine yapay zekâ katkısı
Türkiye'den "yapay zeka" atağı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.