Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ
Denetimi zor olduğu için müşteriyle WhatsApp ile iletişim kuran bankalara ağır para cezalarının kesilmesi yöne önlemleri gündeme taşıdı. JPMorgan Chase, çalışanların ChatGPT yapay zeka destekli sohbet robotu kullanımını kısıtlıyor.
The Telegraph tarafından aktarılan bilgiye göre bu karar belirli bir olaydan ya da yasaklamadan kaynaklanmıyor. Banka kendi içerisinde yeni önlemler alıyor.
JPMorgan, yakın zamanda çalışanlarının müşterilerle iletişim kurmak için WhatsApp kullanması nedeniyle büyük para cezalarına çarptırılan birkaç bankadan biri.
Birçok bankanın da benzer iletişim ağlarını yasaklaması bekleniyor.
Bu arada ABD’li bankalar kesilen bu cezaların önemli bir kısmını yöneticilerin ikramiyeleriyle ödemeyi planlıyor.
ChatGPT nedir ve ne işe yarar?
ChatGPT, OpenAI tarafından ilk olarak 30 Kasım 2022’de kullanıma sunulan bir yapay zeka sohbet robotu. Farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilen ChatGPT, yanıtlarını kullanıcının taleplerine göre uyarlayarak daha dinamik ve ilgi çekici konuşmalar yapılmasına olanak tanır. Türkçe de dahil olmak üzere pek çok farklı dilde çalışan bu sistem hem denetimli hem de pekiştirmeli öğrenme teknikleriyle geliştiriliyor.
ChatGPT nasıl çalışır ve kullanılır?
ChatGPT, yapılan konuşmalardaki sözcükleri analiz ederek, kullandığı zengin metin veri havuzu içerisinden bir sonraki sözcüğü tahmin eder. Böylece bir insanla konuşuyormuşcasına doğal yazılı cevaplar ve uzun metinler üretebilir. Bunları gerçekleştirebilmek için derin öğrenmeye sahip GPT-3 dil modelinden faydalanır.
Sorduğunuz sorular ve aldığınız cevaplar sohbet geçmişinizde görünecektir. Fakat yeni bir sohbet başlatmak isterseniz, Reset Thread seçeneğine tıklayarak konuşmayı sıfırlayabilirsiniz. Aldığınız cevaplarla ilgili geri bildirimde bulunmak için metnin yanındaki beğen veya beğenme (thumbs up – thumbs down) butonlarını kullanabilirsiniz.
Konuşmaya başlayabilmek için ChatGPT sayfasına gidin ve mail adresinizi girdikten sonra telefon numaranızı girerek doğrulama işlemini gerçekleştirin. İletişim bilgilerinizi ve kullanım amacınızı paylaştıktan sonra üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ardından kullanıcı dostu arayüzü sayesinde ChatGPT’yi kısa süre içerisinde ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Herhangi bir mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi metin kutusuna istediğinizi yazıp gönderebilir ve kısa bir süre içerisinde de cevap alabilirsiniz.
ChatGPT’nin özellikleri nelerdir?
1. Doğal Konuşma İşleme: ChatGPT, kullanıcıların yazdıkları format ve üslubu anlama üzerine odaklanarak, doğala yakın cevaplar verir.
2. Uyarlanabilirlik: Kullanıcı taleplerine ve konuşma gidişatına göre cevaplarını uyarlayabilir.
3. Tutarlılık: Konuşmanın bağlamına göre daha uygun ve tutarlı yanıtlar üreterek daha interaktif bir sohbet deneyimi sağlar.
4. İnsan Benzeri Yanıtlar: En önemli özelliklerinden biri ise kulağa doğal gelen yanıtlar oluşturmak için GPT dil modelini kullanması ve kullanıcıların kendisiyle iletişim kurmasını kolaylaştırmasıdır.
5. Özelleştirme: Sohbetleri farklı kullanıcıların veya kuruluşların ihtiyaçlarına ve tercihlerine uyacak şekilde özelleşebilir.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.