BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriJPMorgan küresel para transferlerinde Blockchain kullanıyor----

JPMorgan küresel para transferlerinde Blockchain kullanıyor

JPMorgan küresel para transferlerinde Blockchain kullanıyor
16 Nisan 2021 - 17:46 www.finansgundem.com

ABD merkezli dev yatırım bankası JPMorgan fon transferlerini iyileştirmek için Blockchain teknolojisine başvurdu. Banka pilot uygulamaları bir grup Tayvan bankasıyla gerçekleştiriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlıkları bakımından ABD’nin en büyük yatırım bankası olan JPMorgan, küresel fon transferlerini iyileştirmek için Blockchain teknolojisinin kullanımını test etmek için 12 Tayvan bankasıyla birlikte çalışıyor.

Finextra’nın haberine göre dev yatırım bankası hesap bilgilerinin onaylanmasını talep haline getiren ve doğrudan gerçek zamanlı olarak yanıt alınmasını sağlayan küresel bir hesap bilgileri doğrulama uygulaması Confirm’i oluşturdu. Uygulamada bilgilerin doğrulanmasının ardından ödeme JPMorgan’ın küresel takas sistemi PayDirect aracılığıyla gönderiliyor.

Bankadan yapılan açıklamada uygulama sayesinde eşleşmeyen ödeme bilgileri nedeniyle reddedilen veya iade edilen işlemlerin sayısının azaltılacağı belirtildi. Banka bu yolla hem gönderici hem de alıcı bankaların maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

JPMorgan’ın blockchain bazlı sistemi Liink’in son uygulaması olan Confirm, finansgundem.com’un dış kaynaklardan derlediği bilgilere göre an itibariyle 12 Tayvan bankasında kullanılıyor. Bankalar uygulama aracılığıyla Endonezya’ya PayDirect üzerinden para transferi gerçekleştiriyor.

JPMorgan Tayvan CEO’su Carl Chien konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “JPMorgan'ın öncü teknolojisinin küresel altyapımızla birleşmesi bizi çok mutlu etti. Uygulama, Tayvan'daki müşterilerimizin sınır ötesi işlemlerle ilgili benzersiz zorlukları ele almasına yardımcı oluyor” ifadelerine yer verdi.

Google’dan blockchain altyapısı ortaklığı

 

Coinbase’in popülaritesi GameStop’ı geçti

 

Olaf Scholz: Dijital euronun ihracını bekliyorum

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)