BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJPMorgan CEO’sundan, Harris'e destek----

JPMorgan CEO’sundan, Harris'e destek

JPMorgan CEO’sundan, Harris'e destek
23 Ekim 2024 - 08:16 www.finansgundem.com

ABD'nin en büyük bankalarından olan JPMorgan'ın CEO'su Dimon'un, ülkedeki başkanlık seçimlerinde başkan yardımcısı Harris'i destekleyeceğini ve onun döneminde Hazine Bakanlığı görevini üstlenebileceğini ifade etti.

JPMorgan'ın CEO’su Jamie Dimon, arkadaşlarına başkan yardımcısı ve başkanlığa aday olan Kamala Harris’i desteklediğini ve Donald Trump'tan hoşlanmadığını söyledi. Ancak tepkilerden korktuğu için bunu kamuoyuna açıklamıyor.

Jamie Dimon, bu yılın başlarında Donald J. Trump'ın bazı politikalarını överek siyasi ve mali elitleri şaşırttığında, uzun süredir Demokrat olan bu kişi, Cumhuriyetçi adaya olan bağlılığını değiştirdiği yönünde spekülasyonlara yol açtı. O zamandan beri bunu bastırmak için pek bir şey yapmadı.

Ülkenin en büyük bankalarından olan JPMorgan'ın genellikle açık sözlü olarak bilinen CEO’su, son zamanlarda siyasi eğilimleri konusunda alışılmadık derecede belirsizdi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda, Dimon'ın son seçimden sonraki davranışlarını bir zamanlar "ihanet" olarak tanımladığı Trump'ı destekleme kapısını bile açık bıraktı. Ancak özelde Dimon, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini ve onun yönetiminde bir rol, belki de Hazine Bakanlığı görevini düşüneceğini açıkça belirtti.

Ortaklarının söylediğine göre, Dimon duruşunu kamuoyuna açıklamıyor çünkü Trump galip gelirse, adaylığına kamuoyunda karşı çıkan kişilere ve şirketlere misillemede bulunabileceğinden korkuyor. Bu, diğer güçlü şirket yöneticileri tarafından da paylaşılan bir endişe ve sebepsiz de değil. Çünkü, Trump son haftalarda siyasi misilleme tehditlerini artırmaya başladı.

Bill Gates'ten Kamala Harris'e 50 milyon dolar bağışBill Gates'ten Kamala Harris'e 50 milyon dolar bağış

 

Harris, Trump'ı ikiye katladı: Adaylar ne kadar bağış topladı?Harris, Trump'ı ikiye katladı: Adaylar ne kadar bağış topladı?

 

Ekonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyorEkonomistler; ekonomi konusunda Harris'e Trump'tan daha fazla güveniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)