Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının (Brexit) sonrasında oluşan yeni dönemle dev yatırım bankaları da yeni stratejilerini bir bir görücüye çıkarıyor. Goldman Sachs’ın ardından varlıkları bakımından ABD’nin en büyük yatırım bankası olan JPMorgan da Avrupa birimlerindeki personel sayısını yükseltti. Banka, bölgedeki personel sayısını iki katına çıkardı. Çalışanlarını Fransa ve Almanya merkezlerine kaydıran dev yatırım bankasının Avrupa birimde 1300’e yakın personel çalışıyor.
Financial News’in haberine göre 2021 sonu itibariyle JPMorgan’ın Avrupa operasyon birimlerinde 1287 personel çalışıyor. Bir yıl öncesinde ise bu rakam sadece 626’ydı. Banka Brexit sonrası uyum süreci kapsamında Kıta Avrupası’ndaki bazı tüzel kişilikleri birleştirdi.
JPMorgan’ın Avrupa ofislerindeki en büyük artış Paris biriminde görüldü. ABD bankası Paris’teki çalışan sayısını 2021 yılında 78’den 379’a taşıdı. JPMorgan geçtiğimiz Temmuz ayında Fransa’nın başkentini yeni ticaret merkezi olarak açıklamıştı. Banka bu yılın sonuna kadar bölgedeki personel sayısını 800 kişiye çıkarmayı planlıyor.
Kıtadaki çalışan sayısının artmasına rağmen, JPMorgan'ın Londra merkezli Avrupa kuruluşuna bağlı personel sayısı da iki katından fazla artırarak 139'a yükseltti. Bankanın personel maliyetleri bir önceki yıla göre %154 artışla 368,5 milyon euroya yükseldi.
JPMorgan raporunda 2020 yılına göre bankanın iş hacminin %5’ten %13’e yükseldiği görülüyor. Bununla birlikte bankanın geçen yıl bölgeden elde ettiği kâr bir önceki yıla göre 139,9 milyon eurodan 774 milyon euroya yükseldi.
Bankalar Brexit planlarını uygulamak için milyonlarca dolar harcadılar. Ancak aynı zamanda düzenleyici kurumlardan gelen kıtadaki varlıkların daha da güçlendirmeleri yönündeki baskısıyla karşı karşıyalar. Avrupa Merkez Bankası’nın konuyla ilgili analizleri Londra’dan Kıta Avrupası’na taşınan bankaların birçoğunun halen İngiltere operasyonlarına aşırı derecede bağımlı olduğunu tespit etti.
ECB'nin denetim kuruluna liderlik eden Andrea Enria'nın 19 Mayıs'ta yayınladığı bir blog yazısında, incelediği 264 işlem masasının %21'inin hedefli bir şekilde denetime tâbî tutulmayı garanti ettiğini yazdı.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bir diğer büyük ABD’li yatırım bankası olan Goldman Sachs, Avrupa Birliği merkezindeki personel sayısını geçen yıl 350 kişi artırdı. ABD bankasında personel maliyetleri 114 milyon eurodan 536 milyon euroya yükseldi.
Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından biri olan EY tarafından Mart ayında yayınlanan bir rapor, 2016'daki Brexit oylamasından bu yana 7.000'den fazla pozisyonun Londra'dan kıtaya taşındığını gösterdi. Bu sayı, referandum sonrasında danışmanlık şirketi Oliver Wyman tarafından öngörülen 40.000'den çok daha düşük. Lobi örgütü CityUK tarafından 2016 yılında oluşturulan bir PwC raporunca ise Brexit sonrası 100 bin kişilik iş kaybının oluşması öngörülüyordu.
Euro Bölgesi'nde enflasyon yeni bir rekor kırdı
Fransa'da enflasyon rekor kırdı
.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.