Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
JP Morgan, 2017 yılında hükümetin uyguladığı teşvik tedbirlerinin etkisiyle Türk ekonomisinde beklentilerden çok daha güçlü gerçekleşen büyümenin bu yıl ivme kaybetmesinin muhtemel olduğunu, ancak büyümenin saygıyı hak eder seviyede olmaya devam edeceğini öngördüklerini bildirdi.
22-23 Ocak tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'u ziyaret eden ve hükümet ile TCMB yetkililerinin yanı sıra bağımsız siyasetçiler, ekonomi analistleri, yerel piyasa katılımcıları ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen JP Morgan, bu ziyarete ilişkin notlarını yayınladı.
Yapılan ziyarette gerçekleştirilen görüşmelerin Türkiye ekonomisine yönelik ortaya koydukları görüşleri desteklediğini bildiren JP Morgan, Türk ekonomisinin zor da olsa başarıya ulaşacağı senaryosunun gelecek 2 yıl için temel senaryoları olmaya devam ettiğini vurguladı.
"Jeopolitik riskler uzun vadeli yatırımları engelliyor"
JP Morgan'ın Türkiye tespitleri şöyle:
- Güven, sağlam ekonomik aktivite ve güçlü global risk iştahına bağlı olarak güçlü olmaya devam ediyor.
- Jeopolitik risklerde keskin artış ve 2019 seçimlerine yönelik belirsizlik insanları tedirgin etmeye devam ediyor ve uzun vadeli yatırımları engelliyor.
- Yerel yatırımcılar ve politika yapıcılar, bizim "zor da olsa başarıya ulaşılacak" senaryomuza katılıyor görünüyorlar.
- Hükümet yetkilileri bir erken seçim fikrini güçlü şekilde reddetmeye devam etseler de, yerel piyasa oyuncularına göre hala bir risk var.
-Büyüme performansı, esas olarak hükümetin uyguladığı teşviklerden kaynaklı olarak beklenenden çok daha güçlü.
- Büyümenin bu yıl ivme kaybetmesi ancak saygıya değer seviyede kalmaya devam etmesi büyük olasılık.
- Yüksek büyüme hükümetin ana politika önceliği ve eğer bir yavaşlama olursa yıl sonuna doğru daha fazla teşvik görebiliriz.
- TCMB politikası sıkılaştırmayı sürdürmekte kararlı ve Türk Lirası baskı altına girdiği takdirde daha fazla sıkılaştırma yapması muhtemel.
- Kur istikrarı TCMB ve hükümet için önemli bir öncelik çünkü kurda zayıflık enflasyonist baskı yaratıyor, finansal istikrar için riskleri artırıyor ve yerel güveni önemli oranda zarar veriyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.