Jet Fadıl ile ilgili bomba iddialar!
Jetpa Holding’in kurucu ortağı Sacit Duran, “Ortağım Fadıl megaloman bir kişiliğe sahip. Telefonlarıma bile çıkmıyor.” dedi
Fadıl Akgündüz ile birlikte Jetpa Holding’i kuran ve halen holdingde yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran, ortağı hakkında Zaman’a açıklamalarda bulundu. Fadıl Akgündüz’ün Avrupa’daki gurbetçilerden kâr-zarar ortaklığıyla 650 milyon mark para topladığını belirten Duran, “Paraları yatırımda değil, sporcu transferinde ve sponsorluklarda harcadı. Paralar battı.” dedi.
Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak ünlenen Mehmet Fadıl Akgündüz’ün yaptırdığı İstanbul Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel’deki 63 devremülkün ödenmeyen borçlar nedeniyle haczedilmesi, Akgündüz’ün diğer borçlarını da gündeme getirdi.
Fadıl Akgündüz ile birlikte Jetpa Holding’in kurucu ortağı işadamı Sacit Duran, başta kendisi olmak üzere yüzlerce insanın alacağı olduğunu ve Akgündüz’ün kaybettiği davaların avukatlık vekalet ücretini dahi ödemediğini söyledi. Avrupa’daki gurbetçilerden yaklaşık 650 milyon Alman Markı topladığını anlatan Duran, “Vatandaşa vaat ettiği kâr oranlarını ödeyemedi ve Avrupa’dan gelen paralarla Siirt Jetpa Spor’a ünlü futbolcuları transfer etti. Sergen Yalçın’a ödediği 14 milyon lira transfer ücreti yüzünden Jetkent konutlarını zamanında teslim edemedik ve yüzlerce insan mağdur oldu.” açıklaması yaptı.
Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz’ün üzerinde hiçbir şekilde gayrimenkul bulundurmadığını anlatan ortağı Sacit Duran, holdingde yaşananları şöyle anlattı: “Jetpa Holding birçok sektörde faaliyet gösteren 26 şirketten oluşan bir kuruluş. İlk başta holdingdeki hisse payım yüzde 30’du, daha sonra sermaye artışına gidilerek hisse payım yüzde 20 oldu. Holdingi kurduktan birkaç yıl sonra Fadıl’ın fevri ve kontrolsüz harcamaları nedeniyle sıkıntılar yaşamaya başladık. Bu sıkıntıları aşmak için diğer Konya merkezli holdingleri örnek alarak Avrupa’ya giderek orada şirket kurmaya karar verdi. Almanya ve İsviçre’de olmak üzere iki şirket kurdu. Avrupa’daki ticari hukuku bahane ederek şirketleri kendi üzerine yaptı. 25 bine yakın gurbetçiden yaklaşık 650 milyon mark para topladı. Yüksek kâr oranları vaadiyle kâr-zarar ortaklığı adı altında hisse senedi verdi.
Fadıl vitrinde olmayı çok severdi. Bu nedenle holding olarak Türkiye çapındaki bazı organizasyonlara sponsor olduk. Maddi sıkıntı yaşamaya devam ettiğimiz o esnada Haramidere tarafında inşaatı başlayan Jetkent 2 Kooperatifi’nin tamamlanması için gerekli olan 14 milyon lirayı Sergen Yalçın’ın Siirt Jetpa Spor’a transferinde harcadı. 6 ay sonra Avrupa’daki gurbetçilerden topladığı paraları ödeyemeyince battı. 2010 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir programda Diyarbakırspor’a 500 bin dolar yardımda bulundu. Kızıma tekerlekli sandalye dahi alamadığım dönemde insanların hakkını bu şekilde dağıtmaya nasıl cüret ediyor anlayamıyordum.”
Kazandığı davalarda Fadıl Akgündüz’den avukatların vekalet ücretini ve mahkeme masraflarını dahi tahsil edemediğini belirten, halen Jetpa Holding’de yüzde 10 hissesi bulunan Sacit Duran şunları söyledi: “Kazandığımız davanın 2 bin liralık masrafını ödemekten bile kaçıyor. Adres olarak belirtilen yerine icra memuru ile giden avukatlarım gittikleri adreste ona ait ne bir ev ne de bir işyerine rastlayamadı. Fadıl’dan hem maddi hem de manevi alacağım var. Caprice Palas’ı ihya eden mütedeyyin insanlar oldu. Her yerde Müslümanlıktan, haktan hukuktan dem vuruyor. Vatandaşın parasını ödeyemediği gibi tüm ticari faaliyetlerini ablası ve eniştesi üzerinden yürütüyor. Bayrampaşa’daki Caprice Gold Otel’i ablası ve eniştesi üzerindeki şirketlere ait. Ablası ve eniştesi üzerinden ticari faaliyetini yürüten biri ne kadar güvenilir olabilir ki?”