BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJaponya'nın yeni hedefi: Kardan elektrik üretimi----

Japonya'nın yeni hedefi: Kardan elektrik üretimi

Japonya'nın yeni hedefi: Kardan elektrik üretimi
14 Ocak 2023 - 08:49 www.finansgundem.com

Japonya'nın bir şehrinde, yenilenebilir enerji tedariki için kardan elektrik üretimi araştırması başlatıldı. Projenin ilkbaharda hayata geçirilmesi planlanıyor.

Japonya’da şiddetli kar yağışlarının yaşandığı Aomori kentinde, kar küreme araçları ve kamyonlarla toplanan büyük miktarda kar, denize boşaltılıyor. Mart 2022'de sona eren mali yılda, kent geneli kar küreme ve boşaltım faaliyetlerinin masrafları 5,9 milyar yene (44,6 milyon dolar) yükseldi. Şehir yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Kar, problem olarak görülür ancak bunu faydalı kullanıma çevirebiliriz" dedi. Tokyo'daki "University of Electro-Communications" ile yerel bilişim firması Forte Co. fazlalık kardan faydalanarak enerji üretimi için el ele verdi.

Bu çerçevede hizmet dışı bir ilkokulun havuzunda biriken kar ile çevredeki havanın sıcaklık farkından faydalanarak elektrik üretimini fizibilitesi araştırıldı.

İLKBAHARDA ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Depolanan karla soğutulan sıvının, çevredeki ortam havasının ısısıyla buharlaştırılmasından üretilecek enerjiyle, türbin harekete geçirilecek.

Proje kapsamında biriken karları soğuk tutması için bir havuzun içine yalıtım malzemeleri yerleştirildi. İlkbaharda elektrik üretimine başlanması hedeflenen projede, kar depolayacak büyük hacimli tesis bulunması ve soğuk havalarda ısıtılmış havayı muhafaza etmenin sorun olabileceği kaydedildi.

Firma yetkilisi Kasai Jun, projeye yönelik, "Yoğun kar yağışlı bölgeye özgü yenilenebilir bir enerji kaynağı. Ayrıca yeni sektör oluşmasına yol açabilir" dedi.

Japonya: BMGK'nin üye koltuk sayısı artırılsın

 

Japonya'da iflas eden şirket sayısında artış

 

ABD ve Japonya'dan Çin tehdidine karşı askeri önlem

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)