Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Fukişima Nükleer Santrali'nin radyoaktif maddeler içeren atık suyuna ne olacağına dair soru işaretleri, son yıllarda bölgede tartışmaları alevlendirdi.
Kore Demokratik Partisi lideri Lee Jae-myung, Japon yetkililerden radyoaktif suyun filtrelendiği ve denize salınmasının güvenli olduğu yönündeki iddialarını kanıtlamasını istedi.
Suyun denize salınmasının doğuracağı sonuçlara ilişkin endişeler nedeniyle yerel balıkçı topluluklarının yanı sıra Güney Kore, Çin ve Pasifik Ada ülkeleri gibi komşu ülkelerden de şiddetli protestolar yükseliyor.
Geçen hafta yaklaşık 12 saatlik bir toplantı yapan Japon ve Güney Koreli yetkililer, Seul'den bir heyetin tsunaminin yıktığı Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki suyu incelemek üzere Fukuşima Nükleer Santrali'ne 4 günlük bir ziyaret gerçekleştirmesine karar vermişti.
Güney Kore Devlet Başkan Yoon Suk-yeol'ün önceki haftalarda Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida'yla Seul'de, nadir yapılan bir zirve düzenlemesinin ardından iki lider planları incelemek üzere gelecek hafta uzman ziyareti yapılmasında anlaşmıştı.
"KENDİLERİ BUNU İÇME SUYU OLARAK KULLANMALI"
Independent Türkçe'nin haberine göre Pazartesi günü yaptığı açıklamada Lee, "Japonya, Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki kirli suyun arıtıldığı takdirde içilebilecek kadar güvenli olduğu iddiasını ortaya atıyor" dedi.
"Eğer içilebilecek kadar güvenliyse, kendileri bunu içme suyu olarak kullanmalı."
Lee, denize boşaltılan milyonlarca ton suyu halk kullanacağı için suyun en azından tarımsal ve endüstriyel kullanıma uygun olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Uzman heyetinin ziyaretine karşı çıkan Kore Demokratik Partisi bu ziyaretin, Yoon yönetiminin Tokyo'yla ilişkileri düzeltme çabaları kapsamında suyu denize boşaltma planlarını meşrulaştırmak için kullanılabileceği endişesini dile getirmişti.
Parti sözcüsü Park Sung-joon geçen hafta yaptığı açıklamada, "Japon hükümetinin tutumu, hükümetin inceleme ekibi göndermesinin, kirli suyu boşaltma planını haklı çıkarmak için yapılan bir formaliteden ibaret olduğunu açıkça ortaya koyuyor" demişti.
RADYOAKTİF MADDELERDEN ARINDIRILARAK TANKLARDA DEPOLANIYOR
2011'de meydana gelen muazzam bir deprem ve tsunami sonucu Fukuşima Dai-içi Santrali'nin soğutma sistemleri hasar görmüş, reaktörler büyük miktarda radyasyon salınımına neden olmuştu.
Santral her gün yeraltı suyu, deniz suyu ve hasarlı üç reaktör çekirdeğini soğuk tutmak için kullanılan suyun bir karışımını içeren, 100 metreküp kirli su üretiyor. Bu su, radyoaktif maddelerden arındırılarak tanklarda depolanıyor.
Japon hükümeti ve santralin işletmecisi Tokyo Electric Power Company Holdings, suyun boşaltımına bahar ve yaz arasında başlanacağını ve tamamlanmasının onlarca yıl alacağını belirtiyor.
Japonya, 1,3 milyon metreküpten fazla su bulunduğunu ve yer kalmadığı için suyu boşaltması gerektiğini ifade ediyor.
40 yıl sonra ilk: ABD, Güney Kore'ye nükleer denizaltı gönderecek!
Japonya'da iflas eden şirket sayısı artıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.