Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye’de göçmen sayısındaki artış ve göçmenlerin Türkiye’de tutulması karşılığında Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ödeme yapması tartışılırken, yeni bir gelişme yaşandı.
Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toshimitsu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Görüşmeler sırasında iki Bakan tarafından, Suriyeli göçmenlerin ülkeye girişinden etkilenen Türkiye'nin yerel yönetimlerine sosyal altyapı sağlanması amacıyla temin edilecek 45 milyar Japon Yeni üst limitli kredi ile ilgili karşılıklı resmi belgeler imzalanmıştır” denildi.
Kredinin faizi Japon Yeni cinsinden 6 Ay LIBOR + 95 bp (Faiz oranı alt sınırı: Yüzde 0,1), ödeme süresi ise 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 25 yıl olarak belirtildi.
150 dakika sürdüğü belirtilen Çavuşoğlu-Motegi görüşmesinde, Afganistan, Irak, Orta Doğu barış süreci gibi bölgesel konuların yanı sıra Çin ve Kuzey Kore gibi Asya'daki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Bakan Motegi'nin insan kaçırma sorununun ivedilikle çözümüne yönelik anlayış ve işbirliği talebine Bakan Çavuşoğlu destek vermiştir” ifadesi kullanıldı.
550 MİLYON DOLARLIK DESTEK
Motegi, önceki gün bir gazetede yayımlanan makalesinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla şu ana kadar göçmenlerle ilgili Türkiye’ye 550 milyon ABD Doları tutarında destek sağlandığını açıklamıştı.
“İnsani yardımlar alanında, yalnız Suriye'den değil, Afganistan, Irak ve İran'ın da dâhil olduğu ülkelerden yaklaşık 4 milyon sığınmacıyı ağırlayan Türkiye'nin yaptığı insani yardımlar Japonya tarafından son derece saygıyla karşılanmaktadır” diyen Japon bakan, söz konusu destek için “Bu miktar NATO üye ülkeleri dışında en yüksek yardım tutarıdır” demişti.
JAPONYA SADECE 12 SURİYELİYİ KABUL ETTİ
Japanya, Ankara’nın göçmenleri ağırlamasını alkışlayıp kredi desteği veriyor ancak Japonya’nın göçmen politikası hem ülke içinde hem de dünya genelinde tartışma ve eleştirilere neden oluyor.
Reuters’ın 20 Mart 2018 tarihli haberine göre, 2011-2018 döneminde 5,4 milyon Suriyeli savaş nedeniyle ülkesini terk ederken, bu dönemde Japonya’nın kabul ettiği Suriyeli sayısı sadece 12 oldu.
Suriyelilerin iltica talepleri Japon makamları tarafından reddedildi.
Taliban’ın tekrar iktidara gelmesinin ardından Afganistan’dan kaçış başlarken, birçok ülke Afganistan’dan sınırlı sayıda da olsa göçmen kabul edeceğini açıkladı ancak Japonya bu konuda adım atmadı.
Resmi rakamlara göre, Türkiye’de 3 milyon 700 bin Suriyeli bulunuyor. Türkiye’deki Afgan göçmen sayısı ise, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 300 bin olarak açıklandı.
ABD Büyükelçiliğinden "göçmen" açıklaması
Yasa dışı yollarla ülkeye giren düzensiz göçmenler sınır dışı edildi
Yunanistan'ın göçmenleri ıssız adaya bıraktığı görüntülendi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.