BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'daki depremlerin ardından Güney Kore'den tsunami uyarısı----

Japonya'daki depremlerin ardından Güney Kore'den tsunami uyarısı

Japonya'daki depremlerin ardından Güney Kore'den tsunami uyarısı
01 Ocak 2024 - 14:40 www.finansgundem.com

Japonya’da yaşanan depremlerin ardından ülkenin doğusundaki Gangwon’da sahil bölgesinde yaşayanlara tsunami uyarısında bulundu.

Japonya'nın batısında son 1,5 saatte 5 ila 7,6 büyüklüğünde 9 deprem meydana geldi. Yaşanan bu depremler sonrasında Güney Kore doğu sahili için tsunami uyarısı yaptı.  

Kore Meteoroloji İdaresi (KMA)'dan yapılan açıklamada, “Gangwon'daki bazı kıyı bölgelerinde tsunami nedeniyle deniz seviyesinde yükselmeler yaşanabilir, bu nedenle lütfen kıyı güvenliği konusunda dikkatli olun. Tsunami, ilk tsunamiden sonra daha yüksek dalga yüksekliklerine ulaşabilir ve 24 saatten fazla sürebilir, bu nedenle lütfen ek gelişmeleri takip edin” denildi. 

Rusya da tsunami uyarısı yaptı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Japonya'ya yakın bir konumda bulunan Sakhalin Adası'nın batı kıyısındaki bazı bölümlerin tsunami tehdidi altında olduğunu ve halkın tahliye edildiğini açıklamıştı.

Tsunami dalgalarının sonuçlarını ortadan kaldıracak araçların hazır olduğu bildirilen açıklamada, "Tatar Boğazı'nın kıyı kesiminde bulunan herkesin derhal kıyıyı terk etmesi ve deniz seviyesinden 30-40 metre yüksekliğe sığınması gerekiyor." ifadelerine yer verilmişti.

Rusya'nın Vladivostok ve Nakhodka şehirlerinde de tsunami uyarısı verilmişti.

Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem!

 

2024'ün ilk depreminden sonra 2 kentimize tehlike uyarısı geldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)