BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da toparlanma sürüyor----

Japonya'da toparlanma sürüyor

Japonya'da toparlanma sürüyor
08 Mart 2013 - 15:52 www.finansgundem.com

Japonya'nın GSYH verisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde değişim kaydedilmediği biçiminde revize edildi

Öncü veride dördüncü çeyrekte yüzde 0.1 daraldığı açıklanan GSYH verisi bugün 'değişim kaydetmedi' şeklinde değiştirildi. Reuters anketine katılan analistler GSYH'de son çeyrekte daha önce yüzde 0.1 olarak açıklanan tahmini daralmanın yüzde 0.1 büyümeye revize edilmesini bekliyorlardı. Cari denge Ocak'ta üst üste üçüncü ayda da açık verdi ve açık 365 milyar yen olarak açıklandı. Japonya'da açıklanan veriler kısa süre önce iktidara gelen Başbakan Shinzo Abe'nin karşı karşıya bulunduğu güçlükleri de ortaya koymuş oldu.
Aralık ayında iktidara gelen Başbakan Shinzo Abe'nin politikaları yeni dolar karşısında 3.5 yılın en düşük seviyelerine gerileterek ihracatı desteklese de, yendeki değer kaybı enerji ithalatının arttığı bir dönemde ithalat maliyetlerinin yükselmesine neden oldu. Bu durum ise Japonya'nın ödemeler dengesi üzerinde baskı oluşturdu. Abe, ekonomiyi canlandırmak ve 20 yıla yaklaşan deflasyona son vermek için daha çok mali harcama yapma ve daha büyük parasal teşvikler sözü vererek iktidara gelmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)