BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da enflasyon yine düştü----

Japonya'da enflasyon yine düştü

Japonya'da enflasyon yine düştü
01 Mart 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Japonya'da tüketici fiyatları 9 aydır 8. kez düşüş kaydetti

Japonya'da tüketici fiyatları 9 ay içinde 8. düşüşünü kaydederek, yüzde 2 enflasyona ulaşmaya çalışan Japonya Merkez Bankası'nın karşısındaki zorlukları hatırlattı.
Tokyo'daki resmi istatistik bürosu tarafından açıklanan verilere göre taze gıda hariç tüketici fiyatları Ocak'ta yıllık bazda yüzde 0.2 düştü ve 3. kez üst üste gerilemeye işaret etti. Tüketici fiyatları Bloomberg'in anketine katılan 26 ekonomistin medyan tahminine uygun gerçekleşti.
Zayıf yen ihracatçıların görünümünü iyileştirir ve ithal enerji ve emtia fiyatlarını sıçratırken, fiyatlardaki düşüşün devam etmesi BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini tutturması için alması gereken önlemlerin büyüklüğüne dikkat çekiyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe dün geçtiğimiz ay Japonya'ya 2013'te daha fazla parasal genişemenin gerektiğini söyleyen Asya Kalkınma Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'yı BOJ başkanlığına aday gösterdi.
Şirketlerin hâlen fiyatları artırmaya yanaşmadığını ve deflasyon beklentilerinin devam etmesinden ötürü tüketicilerin de bu durumu kabullenmeyeceğini belirten BNP Paribas SA'nın ekonomistlerinden Azusa Kato, ekonomik toparlanmanın fiyatları beslemesi konusunda ciddi oranda gecikme olduğuna dikkat çekti.
Kato, Japonya Merkez Bankası'nın yeni başkanıyla toplanacağı ilk toplantısından itibaren yeni teşvik önlemleri açıklayabileceğini söyledi. BOJ'un mevcut başkan ve başkan yardımcıları 19 Mart'ta görevlerinden ayrılacak.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)